Lezen helpt kinderen aan grotere woordenschat

Woordenschat is voor kinderen erg belangrijk. Het is één van de onderdelen die ze op school bij taal zullen krijgen. Kinderen die een grote woordenschat hebben, zijn beter in het begrijpen van teksten. En laat dit nu precies de basis zijn voor alles. Begrijp je namelijk niet goed wat je leest, dan zullen alle vakken lastig zijn. Denk hierbij aan de teksten die je kind moet lezen bij vakken als natuur, geschiedenis en kunst. Kinderen die veel lezen, hebben een grotere woordenschat. Wil je meer van zulke weetjes dagelijks leren? Bezoek dan MommyHouse.nl.

Lezen erg belangrijk

Van lezen leren kinderen erg veel. Ze leren nieuwe woorden en maken kennis met allerlei verschillende situaties. Kinderen die veel lezen, hebben daarom ook een grotere woordenschat. Naast het lezen zijn er natuurlijk ook andere manieren om de woordenschat te vergroten. Door je kind constant in aanraking te brengen met andere situaties en nieuwe boeken, zal je kind steeds meer woorden oppikken. Het regelmatig kiezen van nieuwe boeken is daarom ook zeker een aanrader.

Concentratie

Tijdens het lezen is het concentratievermogen erg belangrijk. Hoe langer jouw kind zich kan focussen tijdens een verhaal, hoe groter de kans is dat er nieuwe woorden worden geleerd. Kan jouw kind zijn of haar aandacht er niet lang bijhouden, dan zal dit uiteindelijk ook minder opleveren. Het concentratievermogen kan gelukkig getraind worden. Dit kun je doen door zoveel mogelijk te oefenen met het lezen. Probeer daarom dagelijks met je kind te lezen.

Motiveer je kind

Er zijn verschillende manieren om je kind te motiveren om meer te lezen. Geef eens een nieuwe boek cadeau, bekijk eens een verfilming van een kinderboek zodat jullie hierover kunnen praten of koop knuffels van een populair kinderboek zodat je het verhaal kan naspelen. Door eens op een andere manier bezig te zijn met kinderboeken, is het mogelijk om de aandacht van je kind weer opnieuw te krijgen als je in een sleur komt wat betreft het lezen.

admin88hH6

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.