5-jarigen kunnen nog niet lezen. Daarom vinden veel van deze kinderen het prettig als je aan hen voorleest. Heb je vaak voorgelezen, dan is het kind waarschijnlijk enthousiast om ook zelf te leren lezen. Zelf leren lezen leert het kind met 6 jaar op school. Hierdoor gaat er een wereld voor hen open. Eindelijk weten ze wat die tekentjes bij elkaar betekenen. Ze kunnen nu thuis verder oefenen met lezen. Zoek je daarom naar het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij laten je namelijk kennis maken met aantrekkelijke kinderboeken. Desgewenst kun je de boeken voor lezen aan je kinderen. Echter, je kunt de boeken ook kopen als “oefenboek” voor je kind om zelf te lezen. Neem het artikel snel door en vind het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar!

Beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar van 2020

Als je een boekenwinkel binnenstapt, heb je misschien al een beeld van het boek dat je wil kopen. Hierbij maakt het niet uit of je kiest voor een boek voor jezelf of voor je kind. In beide gevallen kun je namelijk op zoek gaan naar een boek over een specifiek onderwerp. Je kunt ook een boek uitkiezen aan de hand van de auteur. Heb je echter nog geen enkel beeld van de boeken die je zullen interesseren? Dan kun je het liefst verschillende boeken met elkaar vergelijken. Wij helpen je om het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar te vinden. Dit doen we door je te vertellen over 5 superleuke kinderboeken. Elk boek recenseren we afzonderlijk zodat je er een beter beeld over krijgt. Vergelijk dus de boeken met elkaar en vind het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar.

1. Ziezo

Als je op zoek gaat naar een kinderboek, dan denk je waarschijnlijk meteen aan een verhaalboek. Misschien denk je zelfs aan boeken over dieren, prinsessen of ridders. Er zijn echter ook andere typen kinderboeken. Sommige kinderen vinden het bijvoorbeeld leuk om versjes te lezen. ZiezoDoordat een versje over het algemeen kort is, herkent het kind de letters en woorden na enige oefening gemakkelijk. Dergelijke boeken zijn daarom perfect voor kinderen die pas zelf leren lezen. Echter, ook als voorleesboek is een boek met versjes leuk. Is daarom jouw beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar een versjesboek? Dan raden wij het boek Ziezo aan. Dit boek is voor jou wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. Het gaat namelijk om een boek met kinderversjes.

Tijdens het lezen of voorlezen van het boek Ziezo verveel je niet gauw. Dit komt doordat er enorm veel versjes in het boek zijn opgenomen. Om precies te zijn, vind je in het boek maar liefst driehonderdzevenenveertig kinderversjes. Er zijn bovendien versjesbundels in het boek opgenomen uit verschillende jaren. Zo kom je versjes tegen van tussen 1950 en 1960, maar je vindt ook versjes uit de tv-serie Ja Zuster Nee Zuster. Daarnaast komen er ook versjes voor uit de schoolboekjesserie Waaidorp. Lees je liever originele versjes? Geen probleem! Er zijn in het boek zelfs 30 versjes opgenomen die niet eerder in boekvorm zijn verschenen. Dit boek is een must-have voor scholen, bibliotheken en gezinnen!

Eigenschappen van het boek Ziezo:

2. Sinterklaas zonder baard

De meeste kinderboeken bevatten een levensles. Denk er bijvoorbeeld aan dat veel kinderboeken kinderen leren om behulpzaam te zijn en te delen. Er zijn echter ook kinderboeken die je kind op een andere manier iets leren. Dergelijke boeken bevatten vaak leuke weetjes en zijn ook Sinterklaas zonder baardbekend als kinderencyclopedieën. Tussen boeken met levenslessen en boeken met weetjes zijn er ook andere kinderboeken. Denk maar aan boeken die gaan over een bepaald seizoen of een bepaald evenement/feest zoals de Sinterklaasviering. Is voor jou het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar een boek over Sinterklaas? Kies dan voor het boek Sinterklaas zonder baard. Dit boek is voor jou wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar.

Het voorleesboek Sinterklaas zonder baard is perfect om voor te lezen in de weken voor 5 december. Tijdens het voorlezen van dit boek smullen zowel kinderen als ouders van de unieke vertelling. Het verhaal gaat, zoals de titel doet vermoeden, over Sinterklaas die zijn baar ineens spuugzat is. Hij zit daarom in zijn ligstoel op het warme strand in Spanje en besluit zijn baard eraf te halen. De baard is immers veel te warm, wordt veel te lang en kinderen zijn er bang voor. Hoewel de Sint vastberaden is, zijn de pietjes het niet met hem eens. Ze proberen hem te overtuigen om de baard niet scheren. Toch doet de Sint waar hij voor voelt. Hij draagt nu bovendien een broek en een trui. Zullen de kinderen hem nog herkennen?

Eigenschappen van het boek Sinterklaas zonder baard:

3. Het Grote Geheim Van Sinterklaas

We hebben je daarnet verteld over een boekje over Sinterklaas. Dergelijke boeken zijn zeer populair, vooral in de weken voor 5 december. Kinderen verheugen zich in deze periode namelijk op de Sinterklaasviering. Bepaalde ouders vertellen al gauw aan hun kinderen dat de cadeautjes Het Grote Geheim Van Sinterklaasniet echt van de Sint afkomstig zijn. Echter, voor andere kinderen is het een grote schok wanneer ze er na jaren achter komen. Wil je jouw kind op een leuke manier voorbereiden op het grote geheim over het bestaan van Sinterklaas? Dan is voor jou het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar Het Grote Geheim Van Sinterklaas. Dit boek vinden wij ideaal, omdat het boek kinderen de waarheid over Sinterklaas vertelt.

Je ziet dus al gauw dat het boek wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar is. Je vertelt door middel van dit boekje namelijk aan je kind dat Sinterklaas niet bestaat. Het boek g Het Grote Geheim Van Sinterklaas gaat over een 10-jarige jongen. Hij krijgt van zijn moeder het geheim over het bestaan van Sinterklaas te horen. Eerst weet hij niet wat hij moet doen. Hij weet ook niet of hij nog feest kan vieren. Gelukkig ontdekt hij dat de pepernoten nog steeds zo lekker zijn. Hij komt er ook achter dat het feest ook zo zijn leuke kanten heeft. Nu kan hij namelijk meehelpen om voor een onvergetelijke pakjesavond te zorgen voor zijn broertje.

Eigenschappen van het boek Het Grote Geheim Van Sinterklaas:

4. Meester Kikker

In fantasieboeken is alles mogelijk. Zo kan een mens in een dier veranderen of omgekeerd. Men kan daarnaast toveren en allerlei wensen komen uit. Dergelijke boeken zijn super leuk als je wil ontspannen. Daarom zijn er niet alleen fantasieboeken voor volwassenen, maar ook voor Meester Kikkerkinderen. Is daarom volgens jou het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar een fantasieboek? Dan kun je kiezen voor het boek Meester Kikker. Wij vinden dat dit boek voor jou wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar is. Dit komt doordat je al aan de hand van de naam ziet dat het om een fantasieboek gaat. Eigenlijk geeft de naam ook een beetje aan waar het boek over gaat.

In het boek Meester Kikker heeft meester Frans een geheim. Hij durft zijn geheim aan zijn klas (groep 3-4) prijs te geven. Het geheim is dat hij zo nu en dan in een kikker verandert. Hij vindt het wel lastig dat dit gebeurt, omdat hij de verandering niet in de hand heeft. De kinderen van zijn klas ontdekken bij toeval dat de directeur van de school, meneer Stork, een soortgelijk geheim heeft. Meneer Stork verandert namelijk soms in een ooievaar. Deze ooievaar eet kikkers om weer mens te worden. Je begrijpt dus dat deze situatie zeer gevaarlijk is voor meester Frans. Daarom bedenken de kinderen een plan om hun meester te redden. Doordat het boek zeer humoristisch is en korte hoofdstukken bevat, is het fijn om het (voor) te lezen.

Eigenschappen van het boek Meester Kikker:

5. Het heerlijk avondje van Sinterklaas

Als je op zoek gaat naar een nieuw boek, dan houd je er rekening mee dat er verschillende onderwerpen zijn. Sommige onderwerpen zijn bovendien populairder dan andere onderwerpen. Denk er bijvoorbeeld aan dat kinderboeken over prinsessen en ridders vroeger razend populair Het heerlijk avondje van Sinterklaaswaren. Nu kom je veel boeken tegen over Sinterklaas. In dit artikel hebben we reeds 2 Sinterklaasboeken beschreven. Elk boek is echter uniek en blijft leuk om (voor) te lezen. Zoek je daarom naar een Sinterklaasboek over de werkzaamheden van de Sint en zijn pieten? Dan is voor jou het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar Het heerlijk avondje van Sinterklaas. Dit boek is een aanrader, omdat je meer te weten komt over Sinterklaas en zijn pieten.

Er is nog een reden waarom Het heerlijk avondje van Sinterklaas het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar is. Dit boek is namelijk ook ideaal voor kinderen, omdat het interactief is. Je leest dus niet een verhaal, maar doet als het ware ook mee met een spel. In het boek is het bijna sinterklaastijd. De Nieuwspiet vertelt bovendien van alles over het sinterklaasfeest. Je komt er bijvoorbeeld achter dat er Speelgoedpieten zijn die al het speelgoed maken. Ook zijn er Bakkerspieten die al het lekkers bakken. In het pakjeshuis zorgt Regelpiet ervoor dat alle cadeautjes bij de juiste kinderen terechtkomen. Vervolgens is het tijd voor de intocht van Sinterklaas. Je komt ook meer te weten over pakjesavond.

Eigenschappen van het boek Het heerlijk avondje van Sinterklaas: