Voorlezen kan een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van een kind. Wanneer je namelijk aan jonge kinderen voorleest, dan leren zij er enorm veel van. Voorlezen is namelijk goed voor de taalontwikkeling. Terwijl je voorleest, leer je allerlei nieuwe woorden aan het kind. Ook leren kinderen hoe een goede zin opgebouwd is. Als je over het boek praat, dan stimuleer je het kind om actief met taal aan de slag te gaan. Voorlezen brengt ook andere voordelen met zich mee. Zo leren kinderen om goed te luisteren en zich te concentreren. Daarnaast stimuleer voorlezen de fantasie van kinderen. Zoek je daarom naar het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar? Dan hebben we goed nieuws voor je. Als je dit artikel leest, vind je immers gemakkelijk het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar.

Beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar van 2020

Nu daar je weet welke voordelen voorlezen met zich meebrengt, wil je wellicht zo snel mogelijk een voorleesboek aanschaffen. Dit is prima. Houd er wel rekening mee dat het niet slim is om het eerste het beste boek uit te kiezen. Op die manier weet je namelijk niet of je een boek het uitgekozen dat past bij de desbetreffende doelgroep. Daarnaast weet je niet of het kind wel van het uitgekozen boek zal genieten. Is er dan een eenvoudigere manier om het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar uit te kiezen? Ja! We hebben namelijk een top 5 lijst voor je samengesteld met boeken voor deze doelgroep. Bovendien hebben we alleen gekozen voor populaire voorleesboeken. Je weet dus van tevoren dat je kind van het uitgekozen boek zal genieten. Lees dus snel de beschrijvingen en kies het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar uit!

1. Woezel & Pip – Ik vind jou zo lief

Sommige ouders lezen al vanaf de geboorte voor aan hun kind. Hierdoor raakt het kind er gewend aan dat je aan hem/haar voorleest. Dergelijke kinderen vinden het op den duur ook leuk wanneer je verhaaltjes over allerlei onderwerpen voorleest. Andere kinderen moeten erWoezel & Pip - Ik vind jou zo lief nog aan wennen dat je boeken voorleest. Om dergelijke kinderen optimaal te laten genieten van de luisterervaring, is een boek uit een reeks ideaal. Je kunt namelijk na het eerste verhaal nog vele andere verhalen over dezelfde hoofdpersonen voorlezen. Het belangrijke hierbij is wel dat je kiest voor een reeks die het kind aantrekt. Is je kind een fan van de hondenvriendjes Woezel en Pip? Dan kennen wij voor hem/haar het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar. Het boek waar we naar verwijzen heet Woezel & Pip – Ik vind jou zo lief.

Het boek Woezel & Pip – Ik vind jou zo lief is een onderdeel van de boekenreeks Woezel en Pip. De hondenvriendjes in deze boeken maken samen van alles mee. Daarom is dit boekje wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar. In dit deel vertelt Woezel aan al zijn vriendjes in de Tovertuin waarom hij hen zo lief vindt. Plotseling komt zijn allerbeste vriendinnetje Pip onverwachts tevoorschijn. Zij vertelt hem hoe lief ze hem vindt. Nu wordt Woezel verlegen en verstopt hij zich. Zal hij Pop durven te vertellen hoe lief hij haar vindt?

Eigenschappen van het boek Woezel & Pip – Ik vind jou zo lief:

2. Alle wielen in de file

Als je ergens naartoe wil gaan, is het niet fijn om vast te zitten in de file. Volwassenen kennen dit gevoel maar al te goed. Kinderen merken er over het algemeen minder van. Zij zitten namelijk lekker relaxt op de achterbank van de auto. Misschien spelen ze zelfs een spelletje of zingen Alle wielen in de fileze mee met een liedje op de radio. Wil je je kind op een grappige manier vertellen over files? Dan kennen wij voor jou het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar. We verwijzen hier naar het boek Alle wielen in de file. Dit boek gaat over mama, papa en Kleintje Beer. Vandaag gaan ze bij oma en opa logeren. Papa wil vroeg op pad gaan om zo een file te vermijden. Helaas zijn er toch enorm veel wielen op de weg.

Het lukt de beren dus niet om de file te vermijden. Bovendien zit onderweg alles tegen. Gelukkig is er bij het boekje alsnog gezorgd voor een goed einde. Alle wielen in de file leert kinderen dus over vastzitten in een file. Daarnaast kun je het boek gebruiken om kinderen allerlei nieuwe woordjes te leren. Er is namelijk enorm veel te ontdekken in de levendige illustraties in vrolijke kleuren. Wijs bijvoorbeeld vrachtwagens aan. Het is ook leuk om allerlei dieren aan te wijzen. De platen in het boek zitten vol humoristische details. Nu merk je waarom dit boek wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar is.

Eigenschappen van het boek Alle wielen in de file:

3. Peuzel het boekmonster

Als je kind het prettig vindt wanneer je voorleest, dan heb je waarschijnlijk al vele sprookjes voorgelezen. Denk maar aan klassiekers zoals Roodkapje, Sneeuwwitje, Assepoester, enzovoorts. Je gaat dan op zoek naar andere sprookjes die even leuk zijn. Hierdoor hoef je niet steeds Peuzel het boekmonsterdezelfde verhalen voor te lezen. Wat dacht je echter van een sprookje dat gaat over andere klassieke sprookjes, maar met een twist? Klinkt zo’n boek als het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar? Als je antwoord op deze vraag “ja” is, dan raden wij het boek Peuzel het boekmonster aan. Dit boek is een verhaal op zichzelf, maar is ook een aangepaste versie van andere klassieke sprookjes. Daarom is het boek wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar.

Peuzel het boekmonster gaat over een monstertje dat van alles oppeuzelt. Zijn naam is Peuzel en hij peuzelt het liefst aan boeken. Hij heeft op de een of andere manier zichzelf uit zijn eigen boek gepeuzeld. Nu haalt hij kattenkwaad uit in andere boeken. Kun je hem vangen? Hij zorgt namelijk voor allerlei drama in andere sprookjes. Zo neemt hij de rol van Roodkapje over. Ook maakt hij een rommeltje in het huis van de drie beren. Door zijn aanwezigheid verandert de loop van de klassieke sprookjes drastisch. Uiteindelijk komt hij weer in zijn eigen boek terecht. Kun je hem daar gevangen in houden? Je wil namelijk niet dat hij alle sprookjes waar je van houdt verandert…

Eigenschappen van het boek Peuzel het boekmonster:

4. Boer Boris – Boer Boris uitdeelboekjes

Bepaalde boekenreeksen zijn zeer populair onder jonge luisteraars. Vaak gaat het dan om boekjes met herkenbare verhalen. Denk maar aan verhalen over jonge dieren. Daar kunnen kinderen zich goed mee associëren. Hetzelfde geldt eigenlijk voor boekjes over jonge kinderen. Boer Boris - Boer Boris uitdeelboekjesWanneer je dergelijke boeken voorleest, plaatst je kind zichzelf in de schoenen van de hoofdpersoon. Is jouw kind een fan van de serie Boer Boris? Wil hij/zij niet met lekkers, maar met uitdeelboekjes trakteren? Dan kennen wij voor hem/haar het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar. We verwijzen hier naar de boekjes Boer Boris – Boer Boris uitdeelboekjes. Als je verantwoord wil trakteren, dan is deze bundel het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar.

In de bundel zitten er maar liefst 16 uitdeelboekjes. Als je kind 1 van de boekjes voor zichzelf houdt, dan kan hij/zij nog 15 andere kinderen blij maken. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken dat iedereen hetzelfde boekje krijgt. Er zijn namelijk 4 verschillende verhalen. Zo gaat een deel van de boeken over boerderijgereedschap. Een ander deel gaat over tellen. Er is zelfs een boekje over tegenstellingen en een ander boekje over kleuren. Nadat de boekjes zijn uitgedeeld kunnen de kinderen misschien onderling met elkaar ruilen. Zo kan elk kind naar alle verhalen luisteren. De kinderen leren op die manier ook met elkaar te delen. Ideaal toch?

Eigenschappen van het boek Boer Boris – Boer Boris uitdeelboekjes:

5. Lisa en Jimmy – Instappen maar!

Er zijn kinderen die al vanaf hun eerste levensjaar hebben gereisd met hun ouders. Andere kinderen reizen pas op latere leeftijd. Mocht je beslissen om een kind mee te nemen op reis, dan kun je hem/haar daarop voorbereiden. Dit kun je op verschillende manieren doen. Je kunt Lisa en Jimmy - Instappen maar!het kind gewoon vertellen over de aankomende reis. Echter, kinderen leven vooral mee met personages in boeken. Daarom is het wellicht ideaal om te kiezen voor een boek over jonge, reizende kinderen. Klinkt een dergelijk boek als het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar? Schaf dan het boek Lisa en Jimmy – Instappen maar! aan. Dit boek is wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar over reizen.

In het boek Lisa en Jimmy – Instappen maar! reis je mee met Lisa en Jimmy. Jimmy vertelt in de klas dat hij naar Schiphol is geweest om zijn grootouders weg te brengen. De juf vertelt dat dat mooi uitkomt. Ze gaan namelijk met de hele klas op reis. De kleuters moeten daarom van alles in orde maken. Ze maken onder andere paspoorten, vullen koffers en bouwen een trein na met stoelen. Het allerleukste van deze ervaring is dat ze op stap gaan met een ouderwetse schoolbus. Alleen weten de kleuters nog niet waar ze met z’n allen heengaan. Dat is namelijk nog een geheim. Waar denk jij dat de kinderen naartoe gaan?

Eigenschappen van het boek Lisa en Jimmy – Instappen maar!: