Als je regelmatig aan kinderen voorleest, dan krijgen ze een grotere kennis van de wereld. Tijdens het voorlezen is het een goed idee om je kind mee te laten kijken. Zo leert het kind letters herkennen waardoor lezen later gemakkelijker voor hem/haar wordt. Voorlezen is bovendien een intiem moment tussen ouder en kind. Het voorlezen creëert ook een rustmoment op de dag. Zelfs als je een zeer jong kind hebt, lees je aan hem/haar voor. Je kunt dan kiezen voor het beste voel- en knisperboekje. Wanneer je de ideale boekjes hebt uitgekozen, dan ga je van start. Je houdt namelijk rekening met de lengte van de verhalen en probeert vaste leesmomenten in te plannen. Stel het kindje ook vragen tijdens het voorlezen. Zo ben je zeker dat het kind echt naar je luistert. Door middel van dit artikel helpen wij je alvast om het beste voel- en knisperboekje te vinden.

Beste voel- en knisperboekje van 2020

In je zoektocht naar het beste voel- en knisperboekje ben je waarschijnlijk veel verschillende boeken tegengekomen. Hierdoor is het een stuk moeilijker om het ideale boekje uit te kiezen. Daarom kiezen sommige personen ervoor om meerdere boekjes aan te schaffen. Helaas is het kopen van meerdere boekjes in 1 keer niet voor iedereen haalbaar. Gelukkig zijn er verschillende manieren om toch het ene ideale boekje uit te kiezen. Zo kun je letten op de doelgroep van verschillende boekjes. Denk hierbij aan de leeftijd en het geslacht van het kind. Daarnaast is het handig om rekening te houden met het thema. Je kunt ook letten op de lengte van het verhaal of boek. Heb je niet zoveel tijd? Kies dan voor een populair boek. In dit artikel hebben we een top 5 met de populairste boeken van dit moment samengesteld. Je vindt hier dus gemakkelijk het beste voel- en knisperboekje.

1. Alles gaat slapen want nu is het nacht

Voor de allerkleinsten is de wereld nog een mysterie. Zij begrijpen namelijk nog niet waarom bepaalde dingen gebeuren. Denk er bijvoorbeeld aan dat een peuter nog niet begrijpt waarom slaap nodig is. Het kind wil immers alleen gaan Alles gaat slapen want nu is het nachtslapen wanneer hij/zij moe is. Volwassenen begrijpen dat slaap belangrijk is voor groei en herstel. Wil je je allerkleinste middels het beste voel- en knisperboekje laten zien dat iedereen moet slapen? Dan kennen wij het ideale boekje voor jou. Het boekje heet Alles gaat slapen want nu is het nacht. Zoals de titel doet vermoeden, gaat het boekje over slapen gaan. Daarom is dit boekje wellicht het beste voel- en knisperboekje voor de allerkleinsten.

In het boekje Alles gaat slapen want nu is het nacht wordt het nacht en moeten alle kinderen naar bed. Dit is geen probleem, omdat iedereen gaat slapen. Echter, een nieuwsgierig katje wil nog niet naar bed. Daarom zwerft hij nog een beetje rond. Hij passeert weiden, water en loopt door het bos. Daar ontmoet hij verschillende dieren en hun jongen. Allemaal liggen in hun eigen “bed”. Zo komt het poesje kalfjes, koeien, varkens en veulens tegen. Je kindje ziet dus niet alleen dat iedereen gaat slapen, maar leert ook over allerlei dieren. Deze zijn op een zachte en warme manier geïllustreerd. Je ziet in het boekje dus slapende dieren en steeds is er in een bedje een dier dat nog wakker is.

Eigenschappen van het boek Alles gaat slapen want nu is het nacht:

2. Wat Een Winter!

We hebben het zojuist gehad over een boekje voor de allerjongsten. Wanneer kindertjes ietsje ouder zijn, dan doen ze actiever mee tijdens het voorleesritueel. Daarom zijn er voor hen ook andere soorten boeken. Hierbij kun je denken aan boeken Wat Een Winter!waarbij het kind ook echt mee kan doen. Het hoeft dan nog niet te zijn dat het kind zelf leest, maar je kunt het kind plaatjes laten aanwijzen. Een boek dat zich daarvoor goed leent is een kijk- en zoekboek. Klinkt zo’n boek als het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind? Kies dan voor het boekje Wat Een Winter!. Wij vinden dat dit het beste voel- en knisperboekje is voor kinderen om actief mee te doen tijdens het voorleesproces.

Het boek Wat Een Winter! is namelijk een levendig prentenboek, dat het drukke leven in de stad aantoont. Zo kom je een vrouw tegen, die de bus mist. Er is zelfs een plaatje over de jacht op een papegaai. Eigenlijk is niets in het boek voorspelbaar. Je kunt dus allerlei bizarre situaties verwachten. Hierdoor is en blijft het boek aantrekkelijk voor jonge kinderen. Ze ontdekken namelijk steeds iets nieuws in dit reusachtige winterkijkboek. Dit komt doordat de kleurrijke illustraties hen meenemen op een prachtig winters avontuur. Laat je kind dus helpen om de papegaai van Lene terug te vinden. Misschien ontdekt het kind zelfs wie zijn portemonnee en sleutel verloor…

Eigenschappen van het boek Wat Een Winter!:

3. Boer Boris gaat naar oma

Als je wil dat kinderen zich verheugen op een voorleesmoment, dan kies je voor een boek dat hen aantrekt. Hierbij kun je denken aan klassieke verhalen die het kind al kent. Echter, het is voor vele ouders handig om te kiezen voor een boekBoer Boris gaat naar oma uit een reeks die het kind aantrekt. Sommige boekenreeksen zijn populair onder vele kinderen. Dit komt vaak doordat de personages in de boeken zeer herkenbare dingen meemaken. Denk er maar aan dat de hoofdpersoon in het boek naar school gaat of met vrienden speelt. Dergelijke situaties herkent een kind meteen. Is jouw kind een fan van de Boer Boris-boekenreeks? Dan kennen wij het beste voel- en knisperboekje voor hem/haar. Dit boek heet Boer Boris gaat naar oma.

Zoals je waarschijnlijk al vermoedde, is dit boek een deel uit de Boer Boris-boekenreeks. Om precies te zijn, gaat het om het achtste prentenboek in de reeks. In dit deel gaat Boris met zijn zusje en broertje naar Oma in Den Haag. Het is de bedoeling dat de kinderen wat vers fruit voor hun oma brengen. Ze hebben daarom appels, peren en pruimen geplukt. Met deze ingrediënten kan oma appeltaarten bakken, perensap en pruimenjam maken. Voor jonge luisteraars is het echter spannend om erachter te komen dat Oma niet zo’n lief vrouwtje is. Zo leren kinderen dat je geen vooroordelen moet hebben, omdat mensen je kunnen verrassen. Klinkt het boek Boer Boris gaat naar oma niet als het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind?

Eigenschappen van het boek Boer Boris gaat naar oma:

4. Woezel & Pip – Allemaal dieren

Dierenverhalen zijn zeer populair onder jonge kinderen. Dit komt doordat kinderen zichzelf gemakkelijk zien in zowel menselijke als dierlijke personages. Ook laten bepaalde dieren kinderen denken aan hun knuffeldieren. Tijdens het Woezel & Pip - Allemaal dierenspelen verzinnen kinderen immers ook menselijke verhalen over hun knuffels. Het is daarom niet verbazingwekkend dat de boekenreeks Woezel en Pip zeer populair is. Is jouw kind ook een fan van deze dierenvrienden? Dan is een Woezel en Pip-boek wellicht het beste voel- en knisperboekje voor hen. Wil je je kind leren over dierengeluiden? Dan kies je voor het boek Woezel & Pip – Allemaal dieren. Dit boekje is het beste voel- en knisperboekje voor Woezel en Pip-fans die over dierengeluiden willen leren.

In het boek Woezel & Pip – Allemaal dieren zingen de hondjes Woezel en Pip een mooi liedje. Ze maken het geluid “waf waf waf waf”, omdat ze beiden hondjes zijn. Echter, de hondenvrienden zijn op den duur benieuwd hoe hun vriendjes uit de Tovertuin klinken. Daarom willen ze graag dat alle dieren tegelijk “zingen”. Zo ontstaat er een compleet koor, waar Tante Perenboom, de Tulpjes, Zonnetje en Vlindertje bewonderend naar luisteren. Elk dier maak zijn eigen geluid, maar samen wordt het een mooi geheel. Doordat elk dier een eigen geluid maakt, leer je door middel van dit boek dierengeluiden aan je kleine spruit.

Eigenschappen van het boek Woezel & Pip – Allemaal dieren:

5. Ik had je nog zoveel willen zeggen

Het leven bestaat uit leuke en minder leuke momenten. De meesten van ons komen hier al op een jonge leeftijd achter. Kinderen begrijpen bovendien de dood vaak niet helemaal. Dit is echter een deel van het leven. Als je een kind Ik had je nog zoveel willen zeggenover de dood wil leren, dan kun je een boekje hierover voorlezen. Er zijn verschillende kinderboeken waarin dit onderwerp ter sprake komt. Zoek je echter naar het beste voel- en knisperboekje over de dood? Dan raden wij het boekje Ik had je nog zoveel willen zeggen aan. Dit boekje is voor jouw kind wellicht het beste voel- en knisperboekje. In het boek komt de dood op een kinderlijke manier tot uiting.

Je maakt in het boekje kennis met Das en Maatje. Zij zijn de beste vrienden en doen vrijwel alles samen. Zo spelen ze met elkaar, eten ze samen en praten ze vaak met elkaar. Opeens is Maatje dood. Hierdoor voelt Das zich heel alleen. Daarom gaat hij op zoek naar Maatje. Hij mist zijn vriend namelijk enorm veel. Ook had hij Maatje nog zoveel willen zeggen. In dit boekje komt duidelijk tot uiting dat de dood bij het leven hoort. Dit is een feit, ondanks de meesten van ons het niet leuk vinden. Het boek laat tevens zien dat de dood in het leven oneerlijk, onverwacht en onontkoombaar is. Toch zijn er manieren om het verdriet een beetje te verzachten. Er zijn ook manieren om dingen tegen je maatje te zeggen die niet meer in levende lijve is…

Eigenschappen van het boek Ik had je nog zoveel willen zeggen: