Welke zijn de beste tiener boeken van 2019? Vergelijk hier de top 5!

In het leven maken we leuke dingen mee, maar ook vreselijke dingen. Daarom zijn er ook boeken geschreven over vrijwel elke gebeurtenis. Als je het leuk vindt om over specifieke onderwerpen te lezen, dan is het handig om naar dergelijke thema’s op zoek te gaan. Denk je maar eens in dat er boeken zijn over liefde. Hierbij kun je denken aan liefde zoals het moet zijn, hoe het kan zijn, maar ook hoe het echt is. Een onderwerp kan zelfs op verschillende manieren beschreven worden. Lees jij graag meeslepende verhalen die ook zijn verfilmd? Dan vind je in deze lijst vast wel jouw beste tiener boeken. We hebben echter gezorgd voor variatie. Zo kan iedereen de beste tiener boeken gemakkelijk vinden.

Beste tiener boeken van 2019

Wat de een leuk vindt, kan de ander maar niets vinden. Daarom is het voor sommigen moeilijk om de beste tiener boeken uit te kiezen. Er zijn namelijk veel keuzemogelijkheden. Omdat we weten dat het wellicht moeilijk is om een geschikt boek uit te kiezen, hebben we een top 5 samengesteld. Het gaat hier om boeken die allemaal aangrijpend zijn. Bovendien hebben we gezorgd voor genoeg variatie. Je vindt dus boeken die zijn verfilmd, maar ook boeken uit boekenreeksen. Daarnaast zijn er in de lijst zelfs op zichzelf staande boeken. We hebben bovendien gezorgd voor verschillende thema’s en boeken voor verschillende leeftijden. In deze lijst vind je dus gemakkelijk jouw beste tiener boeken!

1. Thirteen reasons why

Sommige boeken zijn super goed. Daarom kiest men er soms voor om dergelijke boeken te verfilmen. Er zijn personen die zowel het boek lezen als de film bekijken. Deze personen geven vrijwel altijd aan dat er grote verschillen zijn tussen het boek en de film. Het verschil zit meestal in de details.Thirteen reasons why Diverse gebeurtenissen worden veel gedetailleerder beschreven in boeken dan in films. Wil je het verschil zelf ervaren? Dan is een van de beste tiener boeken voor jou wellicht het boek Thirteen reasons why. Dit boek is een van de beste tiener boeken van deze tijd. Het boek is zelfs zo goed bevonden, dat er een Netflix original-serie van is gemaakt met dezelfde naam.

In het boek Thirteen reasons why zie je dat de 16-jarige Clay via de post 7 cassettebandjes krijgt. Deze bandjes zitten in een schoenendoos en er is geen afzender aangegeven. Bij het afspelen van het eerste bandje hoort Clay de stem van Hannah Baker. Zij was zijn klasgenoot, die een paar weken eerder zelfmoord had gepleegd. Op 13 kanten van de cassettes wordt steeds iemand beschuldigd die mede verantwoordelijk is voor Hannahs dood. Alleen deze 13 personen krijgen de cassettes te horen. Clay, die zichzelf als een goede vriend van Hannah zag, vraagt zich af wat hij haar heeft aangedaan. Daar komt hij op den duur ook achter…

Eigenschappen van het boek Thirteen reasons why:

 • Enerzijds wordt het verhaal verteld door Clay, die vol emotie binnen slechts 1 dag de bandjes afluistert.
 • Het verhaal gaat eigenlijk over Hannah en de verschillende redenen waarom ze zelfmoord heeft gepleegd.
 • Doordat de verhaallijnen elkaar afwisselen, vergt dit enig schakelvermogen, maar versterkt de betrokkenheid van de lezer.
 • In dit meeslepende boek voor jongeren vanaf ongeveer vijftien jaar wordt een zwaar onderwerp vanuit 2 standpunten benaderd.

2. De Hongerspelen – De Hongerspelen

Heb je je ooit afgevraagd hoe de toekomst er wellicht uit kan zien? Als we kijken naar wat er om ons heen gebeurt, is het bijna onvermijdelijk dat er nog een grote oorlog zal zijn. Daarom zijn er ook veel boeken geschreven over het leven na een dergelijke oorlog. Klinkt een toekomstverhaal na eenDe Hongerspelen - De Hongerspelen oorlog als een van de beste tiener boeken voor jou? Moet het bovendien gaan om een boek dat is verfilmd? Dan kun je kiezen voor het boek De Hongerspelen – De Hongerspelen. Dit boek is een van de beste tiener boeken van het jaar. Het boek gaat over het leven na een burgeroorlog. Bovendien is dit boek een onderdeel van een fantastische boekenreeks.

Nu ben je waarschijnlijk benieuwd geworden naar het verhaal van De Hongerspelen – De Hongerspelen. Dat het verhaal zich afspeelt in de toekomst, na een burgeroorlog weet je inmiddels. Na de burgeroorlog is van Noord-Amerika het land Panem overgebleven. Dit land bestaat uit het welvarende Capitool met 12 daaraan ondergeschikte districten. In de districten heerst er veel armoede en onvrijheid. Jaarlijks zijn er Hongerspelen. Daarbij moeten 24 kinderen, uit elk district een jongen en een meisje, strijden op leven en dood. Dit gebeurt in een “Big Brother”-omgeving. Katniss Everdeen, de 16-jarige ik-figuur komt uit het twaalfde, armoedigste district. Zij neemt de plaats in van haar jongere zusje, dat wordt uitgeloot met alle gevolgen van dien…

Eigenschappen van het boek De Hongerspelen – De Hongerspelen:

 • Het boek is geschreven voor jongeren vanaf ongeveer 15 jaar.
 • Spanning, romantiek en het open einde maken nieuwsgierig naar de volgende delen in deze serie.
 • In het boek worden traditionele overlevingstechnieken gecombineerd met ultramoderne technologie.
 • Er is gekozen voor een gedurfd thema, namelijk een strijd op leven en dood tussen 12- en 18-jarigen, als vorm van vermaak.

3. De Royals 3,5 – Hartstocht

Kiezen voor een boek uit een boekenreeks betekent kiezen voor urenlang leesplezier. Het lijkt er namelijk op alsof het verhaal niet eindigt. Wanneer je immers klaar bent met het eerste deel, dan lees je het tweede deel, en ga zo door. Een succesvolle en meeslepende boekenreeks is De Royals. De Royals 3,5 - HartstochtDe boeken uit deze reeks behoren tot de beste tiener boeken van het jaar. Dat is niet verbazingwekkend, omdat het verhaal gewaagd en spannend is. Wil je daarom nog een boek uit deze reeks lezen? Dan kun je het boek De Royals 3,5 – Hartstocht lezen. Dit boek behoort, net als het eerste boek uit de reeks, tot de beste tiener boeken van het jaar.

In De Royals 3,5 – Hartstocht ligt de focus op een van de broers uit het gezin Royal, namelijk Gideon. Twee jaar geleden kostte een misstap Gideon het meisje van zijn dromen. Voor hem zorgde dit verlies voor allerlei consequenties. De jongeman had namelijk sindsdien problemen met de liefde. Hij is echter goed in het verbergen van zijn emoties. Daarom denkt iedereen dat hij Savannah al lang vergeten is. Plotseling verschijnt deze verloren liefde op de universiteit. Voor Gideon is het nu onmogelijk om te verschuilen achter zijn stoere voorkomen. Hij is immers vastbesloten om Savannah weer voor zich te winnen. Savannah is echter niet van plan hem nog een kans te geven…

Eigenschappen van het boek De Royals 3,5 – Hartstocht:

 • Lezers die niet houden van cliffhangers zullen blij zijn dat dit deel geen cliffhangers heeft.
 • Dit boek voor jongeren vanaf ongeveer 17 jaar maakt deel uit van een boekenreeks genaamd De Royals.
 • Hoewel dit boek minder brutaal en venijnig is dan de andere delen uit de reeks, is het toch even spannend.
 • Het romantisch verhaal gaat over een verloren liefde die een van de gebroeders Royal opnieuw voor zich wil winnen.

4. One small thing

Het kan weleens voorkomen dat je enorm veel geniet van een bepaalde boekenreeks. Als je dan alle boeken uit de reeks hebt uitgelezen, voel je soms een leegte. Gelukkig is elk boek door iemand geschreven. De auteurs hebben soms behalve de succesvolle reeks ook andere boeken geschreven. One small thingHierdoor lees je wellicht over andere personages, maar geniet je nog steeds van dezelfde schrijfstijl. Ben je een super fan van de boekenreeks De Royals? Dan is een van de beste tiener boeken voor jou wellicht het boek One small thing. Dit boek is een van de beste tiener boeken van het jaar. Dat is niet verbazingwekkend, omdat het boek geschreven is door dezelfde auteur als de boekenreeks De Royals.

In het boek One small thing ligt de focus op Elisa. Sinds haar zus is overleden, krijgt deze jongedame continu ruzie met haar overbezorgde ouders. Dit is begrijpelijk, omdat het voor ouders super hard is om een kind te verliezen. Elisa snakt ernaar om een keer te genieten en aan niets anders te denken. Daarom besluit ze het huis uit te sluipen en naar een groot feest te gaan. Bij het feest ontmoet ze Chase. Hij is knap, verleidelijk en precies wat ze nodig heeft. Althans dat denkt ze. Hun onvergetelijke ontmoeting brengt namelijk grote gevolgen met zich mee. Het blijkt dat ook Chase een verleden heeft, dat hij liever vergeet. Zijn verleden heeft te maken met Elisa’s zus…

Eigenschappen van het boek One small thing:

 • Dit Young Adult boek is geschikt voor tieners van alle leeftijden.
 • Als je houdt van de boekenreeks De Royals, dan zal je dit boek waarschijnlijk ook interessant vinden.
 • Het boek gaat over Elisa die haar problemen wil vergeten en daarom stiekem naar een feest gaat, waar ze Chase ontmoet.
 • De onvergetelijke ontmoeting tussen Elisa en Chase brengt grote gevolgen met zich mee, omdat ook Chase een moeilijk verleden heeft.

5. The hate u give

Door de jaren heen, zijn personen met een donkere huidskleur veel gediscrimineerd. Daarom is er een Black Lives Matter movement ontstaan. Er zijn hierdoor ook veel boeken geschreven, die te maken hebben met dit onderwerp. Klinkt een boek over een dergelijk onderwerp als een van de beste The hate u givetiener boeken voor jou? Dan lees je binnenkort het boek The hate u give. Dit boek behoort tot de beste tiener boeken van het jaar. Dat is ook niet verbazingwekkend, omdat het boek de winnaar van het Beste Boek voor Jongeren 2018 was. Het boek gaat over Starr Carters. Haar beste vriend Khalil wordt door een politieagent doodgeschoten, hoewel hij geen wapen op zak had.

De verklaring van de politieagent was dat Khalil een vermoedelijk drugsdealer was. Door deze situatie is Starr verslagen door emoties. Ze probeert zichzelf echter te herpakken in een samenleving vol ongelijkheid. Het helpt dan ook niet dat ze woont in een armoedige buurt. Deze buurt geeft een groot contrast met de school waar ze dagelijks naartoe gaat. Ze gaat namelijk naar een dure particuliere school. Doordat ze in twee richtingen getrokken wordt, is het moeilijk voor Starr om te overleven in de 2 werelden. Het wordt voor haar bovendien steeds lastiger om de waarheid te spreken… Het boek The hate u give is zelfs zo goed bevonden dat het is verfilmd!

Eigenschappen van het boek The hate u give:

 • Het boek voor jongeren vanaf ongeveer 15 jaar is verfilmd.
 • Dit boek is geïnspireerd door de Black Lives Matter movement.
 • Je wordt meegenomen in het leven van Starr Carter, wiens beste vriend Khalik voor haar ogen werd doodgeschoten door een politieagent.
 • In dit boek komt het erop neer dat Starr moet beslissen of ze gerechtigheid voor haar vriend wil of stil moet blijven om zichzelf te beschermen.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.