Beste sprookjesboek

Zoek je naar het beste sprookjesboek van 2020? Vergelijk dan gauw de top 5!

Je bent dus op zoek naar het beste sprookjesboek. Er zijn enorm veel sprookjesboeken geschreven. Hierdoor kan het uitkiezen van het ideale boek een uitdaging vormen. Gelukkig helpen wij je op weg. We willen je echter ook laten zien waarop je kunt letten bij het voorlezen van dergelijke verhalen. Het is allereerst belangrijk om oogcontact met je kind te houden tijdens het voorlezen. Hierdoor zie je de reactie van je kind. Als je bijvoorbeeld ziet dat je kind bang wordt, kun je hem/haar gerust stellen. Zeg bijvoorbeeld iets in de zin van “we verslaan het monster wel”. Hierna luistert het kind aandachtiger. Kies je voor een langer verhaal, dan is het belangrijk om te stoppen bij een positieve wending. Hierdoor kan je kind lekker en zonder vrees slapen. Als je deze tips volgt, kun je gerust jouw beste sprookjesboek aan je kleine spruit voorlezen.

Beste sprookjesboek van 2020

We hebben het gehad over enkele voorleesmethoden, die je kunt toepassen bij het voorlezen van sprookjesboeken. Echter, met deze tips heb je nog geen boekje uitgekozen. We helpen je ook op dat vlak. Doordat er enorm veel sprookjesboeken zijn, kan het uitkiezen van het beste sprookjesboek moeilijk zijn. Daarom zijn we voor je nagegaan welke boeken momenteel het beste verkocht worden. We hebben aan de hand van dit onderzoek een top 5 voor je samengesteld. Deze top 5 is zeer divers, waardoor vrijwel alle kinderen aan hun trekken komen. Elk boek beschrijven we bovendien afzonderlijk. Hierdoor kun je de verschillende boeken met elkaar vergelijken. Tot slot beslis je zelf welk boek uit de reeks het beste sprookjesboek voor jouw kind is.

1. Het sprookjesboek van De Efteling

Door middel van boeken kun je je kind voorbereiden op allerlei momenten in zijn/haar leven. Denk er maar aan dat je een verhaal over reizen voorleest voordat je met je kind op reis gaat. Voor vrijwel elke gebeurtenisHet sprookjesboek van De Efteling is er een geschikt boek. Hierdoor helpen kinderboeken ouders al vele jaren om kinderen op nieuwe momenten voor te bereiden. Wil je graag dat je kind meer te weten komt over de Efteling? Dan kennen wij het beste sprookjesboek voor hem/haar. We verwijzen hier naar het boek Het sprookjesboek van De Efteling. Dit boek is wellicht het beste sprookjesboek voor jouw kind. Het boek gaat namelijk over de vele leuke dingen die je kunt beleven wanneer je naar de Efteling gaat.

In dit prachtige sprookjesboek kom je alle sprookjes uit de Efteling tegen. Denk maar aan sprookjes zoals de Trollenkoning, Vrouw Holle, Assepoester, de Indische waterlelies, enzovoorts. Het boek wordt bovendien aangevuld met prachtige tekeningen. Hierdoor wordt elk verhaal levendig en willen kinderen er keer op keer naar kijken. Je vindt in het boek Het sprookjesboek van De Efteling maar liefst 34 vertellingen. Dit betekent vele uren leesplezier. Heb je het boek uiteindelijk uitgelezen? Dan hoef je niet te vrezen. Je kunt namelijk het tweede deel “Meer sprookjes van de Efteling” kopen en voorlezen. Heb je dat boek ook uitgelezen, dan is er nog een derde deel. Het laatste deel heet “En ze leven nog lang en gelukkig”. Een leuk einde voor de interessante boekenreeks toch?

Eigenschappen van het boek Het sprookjesboek van De Efteling:

 • Het boek is gericht op kinderen vanaf ongeveer 5 jaar.
 • Leuke illustraties maken de verhalen in dit boek nog levendiger.
 • Met dit boek kun je kinderen voorbereiden op een bezoek aan de Efteling.
 • In dit spannende boek kom je verhalen tegen zoals “Tafeltje dek je, ezeltje strek je” en “De rode schoentjes”.

2. Pieter Konijn Voorleesverhalen

Hierboven hebben we het gehad over een verhaalboek met 34 vertellingen. Deze verhalen zijn bovendien allemaal anders, waardoor je je geen moment verveelt. Er zijn echter ook kinderen die liever naar verhaaltjes Pieter Konijn Voorleesverhalenover één specifiek personage luisteren. Voor hen voelt het dan aan alsof ze de avonturen samen met het desbetreffend personage meemaken. Het uitkiezen van een dergelijk boek is eenvoudig als je weet van welke personages je kind houdt. Is jouw kind bijvoorbeeld een fan van Pieter Konijn? Dan is het beste sprookjesboek voor hem/haar wellicht het boek Pieter Konijn Voorleesverhalen. Dit boek is het beste sprookjesboek voor jouw kind, omdat het gaat over het bekende konijntje Pieter.

Het boek Pieter Konijn Voorleesverhalen is een bundel van maar liefst vier avonturen. Hierdoor kun je samen met je kind genieten van de spannende dingen die het konijntje meemaakt. Er zal vast wel iets spannends gebeuren, want het konijntje is vrolijk en dapper. Samen met zijn vrienden maakt hij van alles mee in het bos. In het boek ontdek je bovendien dat Pieter een wens heeft. Hij wil namelijk net zo stoer, slim en grappig als zijn vader zijn. Alleen blijkt dat een beetje moeilijk te zijn, omdat hij de ondeugendste van de familie is. Door zijn gedrag komt Pieter vaak in allerlei spannende situaties terecht. Gelukkig staan zijn loyale vrienden Benjamin en Lily altijd voor hem klaar.

Eigenschappen van het boek Pieter Konijn Voorleesverhalen:

 • Deze bundel bestaat uit vier avonturen.
 • Je vindt in de bundel heldere plattegronden van het bos.
 • Dit boek kun je voorlezen aan kinderen van alle leeftijden.
 • Kinderen kunnen de leuke opdrachten uit het boek thuis uitvoeren.

3. Het grote Rijksmuseum voorleesboek

Het eerste boek uit deze reeks gaat over de Efteling. Bij het beschrijven van dat boek hebben we het gehad over boeken die je kind op iets voorbereiden. Op dit gebied zijn er enorm veel boeken. Denk er maar aan Het grote Rijksmuseum voorleesboekdat je je kind middels een verhaaltje kunt voorbereiden op de komst van een broertje/zusje. Ook kun je kinderen bijvoorbeeld voorbereiden op de Sinterklaasviering of een reis naar een ander land. Wil jij je kind graag kennis laten maken met diverse kunstwerken? Dan is het wellicht goed om het kind naar het Rijksmuseum te brengen. Alvorens je deze stap neemt, lees je het boek Het grote Rijksmuseum voorleesboek voor. Dit boek is het beste sprookjesboek om kinderen voor te bereiden op een bezoek aan het Rijksmuseum.

Het grote Rijksmuseum voorleesboek is tevens het beste sprookjesboek om je kind te interesseren in kunstwerken. Kunst is er namelijk om naar te kijken. Bovendien hoort er bij elk schilderij een officieel kunsthistorisch verhaal. Als je het verhaal achter het kunstwerk kent, kun je het werk beter begrijpen. In goede kunst kun je ook je eigen fantasie kwijt. Dat is precies wat bekende kinderboekenschrijvers uit Nederland en Vlaanderen hebben gedaan. Dankzij hun fantasie is het boek tot stand gekomen. Heb jij enig idee wat er in de brief staat, die de Brieflezende vrouw van Vermeer aan het lezen is? Misschien kun je ook ontdekken waar het jongetje dat door De Nachtwacht rent naartoe gaat… Lees het boek daarom gauw voor!

Eigenschappen van het boek Het grote Rijksmuseum voorleesboek:

 • Dit boek is geschikt voor kinderen van alle leeftijden.
 • Het boek kun je voorlezen om kinderen voor te bereiden op een bezoek aan het Rijksmuseum.
 • Je komt in dit boek vijfentwintig verhalen tegen over beroemde meesterwerken uit het Rijksmuseum.
 • Kinderboekenschrijvers uit Nederland en Vlaanderen hebben hun fantasie de vrije loop gelaten om dit boek te schrijven.

4. De beproevingen van Apollo 5 – De toren van Nero

De meesten van ons denken aan verhalen voor kleine kinderen wanneer er over sprookjes gesproken wordt. Het is echter een feit dat er sprookjes zijn voor personen van alle leeftijden. Sommige verhalen voor oudere De beproevingen van Apollo 5 - De toren van Neropersonen zijn misschien minder absurd, maar zijn nog altijd verzonnen. Hierdoor kunnen ze ook gecategoriseerd worden als sprookjes. Het is daarom niet raar dat er ook sprookjes zijn voor (bijna) tieners. Is jouw kind bijna een tiener en zoek je naar het beste sprookjesboek voor hem/haar? Dan kun je kiezen voor het boek De beproevingen van Apollo 5 – De toren van Nero. Dit boek is wellicht het beste sprookjesboek voor wat oudere kinderen. Het verhaal is namelijk een beetje complex, maar toch goed te volgen. Hierdoor blijft het verhaal spannend en leest je kind het razendsnel.

Het gaat hier bovendien om het laatste deel uit een boekenreeks. Als je het verhaal dus vanaf het begin wil volgen, dan raden we het eerste deel aan. Nu focussen we echter op het vijfde, oftewel het laatste deel. In het boek De beproevingen van Apollo 5 – De toren van Nero moet Apollo een profetie volgen. Hij wil namelijk eindelijk zijn plek op de berg Olympus terugverdienen. Helaas is dat niet zo gemakkelijk. Eerst moet de voormalige God samen met zijn vriendin Meg terugkeren naar Manhattan. Daar begonnen zijn problemen namelijk. Vervolgens gaan ze naar de toren van Nero. Dit is het glanzende hoofdkwartier van het Triumviraat in het centrum van New York. Tot slot moet Apollo strijden tegen zijn aartsvijand Python. Zal het Apollo lukken om dit beest te verslaan ondanks hij vastzit in de gedaante van een hulpeloze tiener?

Eigenschappen van het boek De beproevingen van Apollo 5 – De toren van Nero:

 • Dit boek gaat over de Griekse mythologie.
 • Hier gaat het om het vijfde en tevens laatste deel uit een boekenreeks.
 • In dit deel moet Apollo zijn aartsvijand Python verslaan in de gedaante van een hulpeloze tiener.
 • Het verhaal is avontuurlijk en de schrijfstijl in dit boek is zeer filmisch, wat het boek aantrekkelijker maakt voor tieners.

5. Het grote voorleesboek voor rond de vijf

Je kunt voor elke doelgroep verschillende boeken vinden. Denk maar aan boeken voor personen die houden van superhelden. Er zijn ook boeken speciaal voor kinderen die dol zijn op prinsessen. Wist je dat je ook kuntHet grote voorleesboek voor rond de vijf kiezen voor een boek dat gericht is op een specifieke leeftijd? Dergelijke boeken bevatten vaak verwijzingen naar dagelijkse gebeurtenissen in het leven van die doelgroep. Hierdoor zijn zulke boeken zeer herkenbaar. Kinderen voelen zich dan gezien en genieten met volle teugen van de verhalen. Is het beste sprookjesboek voor jouw kind daarom een boek voor vijfjarigen? Dan raden we het boek genaamd Het grote voorleesboek voor rond de vijf aan. Dit boek is wellicht het beste sprookjesboek voor jouw kind van (bijna) vijf jaar.

In het boek kom je verhalen en versjes tegen, die gericht zijn op vijfjarigen. Het is daarom niet verbazingwekkend dat je personages tegenkomt die lief zijn voor hun broertjes of zusjes. Ook zie je dat de kinderen in het boek goed zorgen voor hun huisdier en bijna naar groep 3 gaan. Zelfs gebeurtenissen zoals ergens logeren, een uitstapje maken met ouders en naar de dokter gaan komen aan bod. Ontdek dus gauw de klassieke en nieuwe verhaaltjes, versjes en tekeningen in het boek. Je zal je geen moment vervelen, want het boek bevat herkenbare alledaagse dingen, maar ook sprookjes. Lees verhalen over Kolletje, Beer & Bever, Foeksia de miniheks en nog vele anderen. Het grote voorleesboek voor rond de vijf laat je zien dat je nooit te groot bent voor een mooi verhaal!

Eigenschappen van het boek Het grote voorleesboek voor rond de vijf:

 • In deze heerlijke bundel vind je herkenbare verhalen en versjes voor vijfjarigen.
 • Ontdek spannende verhalen over Pippi Langkous, Jip & Janneke, Robin en vele anderen.
 • Je komt in dit boek prachtige verhalen, versjes en tekeningen tegen van bekende schrijvers en illustrators.
 • Hoewel het boek gericht is op kinderen van 5 jaar, kun je het ook voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.
 • Alles komt in het boek voor zoals klassieke en nieuwe werken over herkenbare alledaagse gebeurtenissen, maar ook sprookjes.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.