Je vindt het beste Roald Dahl boek van 2020 als je de top 5 vergelijkt!

Als de auteur Roald Dahl nu nog geleefd had, zou hij intussen boven de 100 zijn. Misschien zou hij nog meer boeken schrijven. Helaas weten we niet wat er zou gebeuren als hij nog leefde. Wat we wel kunnen doen, is zijn meesterwerken waarderen. Wist je dat deze auteur naar schatting meer dan 200 miljoen boeken heeft verkocht? Dit terwijl hij eigenlijk nooit van plan was om schrijver te worden… Hij bezat echter wel de talenten om een succes te maken van de verhalen die hij bedacht. Ben jij ook zo’n fan van de prachtige verhalen van deze auteur? Dan is het begrijpelijk dat je op zoek gaat naar het beste Roald Dahl boek. In dit artikel helpen wij je om het beste Roald Dahl boek te vinden.

Beste Roald Dahl boek van 2020

Roald Dahl heeft in zijn leven enorm veel verhalen geschreven. Het is daarom voor vele personen moeilijk om het beste Roald Dahl boek uit te kiezen. Heb jij er ook moeite mee? Dan hebben we goed nieuws voor je. Je hoeft niet alle boeken die de auteur heeft geschreven met elkaar te vergelijken. We vergemakkelijken namelijk je zoektocht. Dit doen we doordat we reeds op zoek zijn gegaan naar de best verkochte boeken van deze auteur. Aan de hand daarvan hebben we een top 5 voor je samengesteld. Deze top 5 bestaat uit geweldige verhalen. Je maakt dus een goede keuze, ongeacht voor welk boek je kiest. Vergelijk dus gauw de top 5 en selecteer zelf het beste Roald Dahl boek voor jouw behoeften!

1. De fantastische meneer Vos

Als je op zoek gaat naar een boek van Roald Dahl, dan heb je veel keuzemogelijkheden. Hij heeft immers enorm veel verhalen geschreven. Het ligt daarom aan jou om te kiezen voor een thema dat je aanstaat. Ben je bijvoorbeeldDe fantastische meneer Vos een fan van verhalen over dieren? Wil je graag dat het verhaal de werkelijkheid zoveel mogelijk weergeeft? Dan kennen wij het beste Roald Dahl boek voor jou. We verwijzen hier naar het boek De fantastische meneer Vos. Dit boek is wellicht het beste Roald Dahl boek voor jou. Het boek gaat namelijk over een vos en enkele boeren, die hem willen doden. Je merkt dus meteen dat het boek de realiteit enigszins weergeeft.

In het boek De fantastische meneer Vos bespreken meneer en mevrouw Vos wat ze vanavond zullen eten. Samen besluiten ze dat eend lekker zal zijn. Ze spreken af dat meneer Vos twee vette eenden zal meenemen. De ene eend is voor de kinderen en de andere eend is voor meneer en mevrouw Vos. Voordat meneer Vos naar buiten kan gaan, blijkt echter dat de boeren hem opwachten. Ze staan gereed met hun geweren en liggen achter een boom bij de ingang van het holletje van meneer Vos. Eigenlijk liggen ze dus op de loer. Ze zijn namelijk vastbesloten om meneer Vos dood te schieten. Lukt dat niet, dan willen ze hem uithongeren of uitgraven. Hoe zal dit aflopen?

Eigenschappen van het boek De fantastische meneer Vos:

 • Dit geweldige boek won in 1972 een Zilveren Griffel.
 • Het verhaal is gericht op kinderen vanaf ongeveer 9 jaar.
 • In het boek vind je prachtige tekeningen van bekroond illustrator Quentin Blake.
 • Je ziet in dit verhaal dat je plannen kunt maken, maar dat de situatie niet altijd afloopt zoals gepland.

2. De GVR

Wat zou je doen als je een reus tegenkwam? De meesten van ons zouden waarschijnlijk gillen en wegrennen. Echter, er zijn bepaalde dappere personen die wellicht met de reus zouden praten. Waarschijnlijk zouden andere De GVRpersonen ook proberen te vechten met de reus. Wil je erachter komen hoe een klein meisje zo’n situatie heeft aangepakt? Dan kennen we het beste Roald Dahl boek voor jou. Hier verwijzen we naar het boek De GVR. De naam van dit boek verwijst naar Grote Vriendelijke Reus. Niet verbazingwekkend als je nagaat waarover het boek gaat. In ieder geval kun je met volle teugen genieten van dit spannende verhaal, dat al twee keer is verfilmd.

In het boek De GVR maak je kennis met het lieve, kleine meisje Sofie. Zij ligt in de avond op bed. Alleen kan ze maar niet slapen. Dit heeft te maken met het feit dat er een reus voor haar raam staat. Deze grote man is net zo hoog als een huis. Maar wat doet hij dan? Hij plukt haar uit bed en ontvoert haar. Sofie heeft echter geluk, want de reus is geen slecht persoon. Hoewel hij eigenaardig spreekt en de raarste woorden gebruikt, is hij juist heel aardig. Hij vertelt zelfs aan Sofie dat hij anders is dan de andere reuzen. Wat de andere reuzen doen is namelijk vreselijk. Daarom bedenken Sofie en de reus een slim plan. Hierdoor kunnen alle kinderen weer veilig in hun bed liggen.

Eigenschappen van het boek De GVR:

 • Dit boek heeft in 1984 een Zilveren Griffel gewonnen.
 • Kinderen vanaf ongeveer 8 jaar genieten van dit verhaal.
 • Het boek werd al twee keer verfilmd, de laatste keer door Steven Spielberg.
 • In dit boek moeten Sofie en de vriendelijke reus een plan bedenken om alle kinderen te beschermen.

3. Sjakie en de chocoladefabriek

Veel van de verhalen van Roald Dahl zijn zodanig geschreven dat ze ondanks allerlei absurde gebeurtenissen toch realistisch lijken. Hierdoor nemen de verhalen je mee op geweldige avonturen. Je verveelt dus geen moment Sjakie en de chocoladefabriekvan de boeken, ongeacht je leeftijd. Wij kennen een dergelijke absurde klassieker, die wellicht het beste Roald Dahl boek voor jou is. We verwijzen hier naar het boek Sjakie en de chocoladefabriek. In dit boek gebeurt er ook van alles, maar tijdens het lezen voel je mee met de hoofdpersoon. Hierdoor lijkt het alsof jij alles meemaakt wat hij ook meemaakt. Klinkt een dergelijk boek niet als het beste Roald Dahl boek voor jou?

We vertellen je in het kort waar het boek Sjakie en de chocoladefabriek over gaat. In dit boek vindt Sjakie een gouden toegangskaart in een reep chocola. Deze toegangskaart betekent dat hij een rondleiding krijgt door de geheimzinnige chocoladefabriek van Willie Wonka. Deze rare man is de meest ongelooflijke, geweldige en verbazingwekkende chocoladefabrikant ooit. Daarom wil iedereen graag rondwandelen binnen zijn fabriek. Ook de fabriek is geen alledaagse plek. Zo kom je in de fabriek opstijglimonade met prik tegen. Ook karamellen die holle kiezen vullen vind je in de chocoladefabriek. Helaas blijkt dat er in de fabriek grote gevaren schuilen… Zal Sjakie het overleven?

Eigenschappen van het boek Sjakie en de chocoladefabriek:

 • Kinderen vanaf ongeveer 7 jaar kunnen dit boek lezen.
 • In het boek kom je prachtige tekeningen van Quentin Blake tegen.
 • Dit boek werd al twee keer verfilmd, onder andere door Tim Burton.
 • Het boek gaat over Sjakie die een rondleiding krijgt door de geheimzinnige, gevaarlijke chocoladefabriek van Willie Wonka.

4. De reuzenkrokodil

Een van de boeken die we hebben beschreven in dit artikel gaat over een vos. De rol van de vos en de boeren in dat verhaal is vrij realistisch weergegeven. Dat is waarschijnlijk de schrijfstijl van de bekende auteur. Ook zijn De reuzenkrokodilandere dierenverhalen zijn vrij realistisch. Wil je daarom graag één van zijn boeken over een grote krokodil lezen? Dan kennen wij het beste Roald Dahl boek voor jou. Hier verwijzen we naar het boek De reuzenkrokodil. Dit boek gaat over een grote krokodil die iets stouts wil doen. Daarom moeten anderen proberen om hem tegen te houden. Klinkt een dergelijk boek niet als het beste Roald Dahl boek voor jou?

In het boek De reuzenkrokodil zitten er in een grote, bruine, modderige rivier in Afrika twee krokodillen. Ze hebben beiden hun koppen net boven het water. Alleen verschillen de krokodillen in grootte. De ene is reusachtig groot en de andere is juist minder groot. Het tweetal beslist wat ze zullen eten voor het middageten. De reusachtige krokodil besluit dat hij een kind wil opeten. Daar is de minder grote krokodil het niet eens mee. Daarom schakelt hij de hulp van andere dieren in, terwijl de grote krokodil plannetjes bedenkt om zich te vermommen. We zullen niet verklappen wat er verder gebeurt. Het enige wat we kunnen zeggen is dat dit verhaal super spannend is.

Eigenschappen van het boek De reuzenkrokodil:

 • Je kunt dit verhalen voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 5 jaar.
 • Er zijn in het boek prachtige tekeningen van bekroond illustrator Quentin Blake.
 • In het verhaal kom je twee krokodillen tegen, waarvan eentje een kind wil opeten.
 • De minder grote krokodil in het verhaal schakelt andere dieren in om hem te helpen.

5. Alle verhalen

We hebben het intussen gehad over verschillende, spannende boeken van Roald Dahl. Niemand kan echter ontkennen dat deze auteur enorm veel boeken heeft geschreven. Ben je zo’n grote fan van hem dat je het liefstAlle verhalen al zijn verhaaltjes wil lezen? Dan hebben we goed nieuws voor je. Je hoeft namelijk niet alle boeken die hij ooit heeft geschreven aan te schaffen. Er is namelijk speciaal voor jou een geweldige bundel. Deze bundel, genaamd Alle verhalen, is wellicht het beste Roald Dahl boek voor jou. Je komt in het boek namelijk bekende, maar ook minder bekende werken van de auteur tegen. Daarom is het boek het beste Roald Dahl boek voor jou.

In het boek vind je niet alleen de kinderboeken, waarmee Dahl kinderen wist te boeien. Ook zijn korte verhalen en minder bekende werken zijn opgenomen in dit boek. Zo kom je ook verhalen tegen zoals M’n liefje, m’n duifje en Ontzettende verhalen. Als je kijkt naar het aantal pagina’s in het boek, dan geniet je er bij voorbaat al van. Het boek bestaat namelijk uit 736 pagina’s. Je raakt dus niet snel uitgelezen. Ga als echte fan van deze auteur gauw na welke verhalen hij allemaal heeft geschreven. Vervolgens lees je ze gespreid. Daardoor kun je gedurende langere tijd genieten van de bekende én minder bekende werken van Roald Dahl!

Eigenschappen van het boek Alle verhalen:

 • Dit boek is geschikt voor jong en oud, want het bevat alle werken van Roald Dahl.
 • Je komt in deze bundel verhalen tegen zoals Prinses Ovaria en M’n liefje, m’n duifje.
 • Deze bundel bevat behalve de bekende werken van de auteur ook de minder bekende verhalen.
 • Sommige verhalen uit deze reeks zijn voorspelbaar opgebouwd, maar hebben toch een bizarre twist aan het einde.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.