Beste prentenboek

Vergelijk de top 5 en vind hier het beste prentenboek van 2021!

We weten allemaal dat er verschillende soorten boeken beschikbaar zijn. Dit geldt vooral voor kinderboeken. Denk er bijvoorbeeld aan dat er voorleesboekjes zijn met mooie plaatjes. Je kunt daarnaast ook kiezen voor zoekboekjes of doe-boeken. Ook prentenboeken vallen bij veel kinderen in de smaak. Ben je daarom op zoek naar het beste prentenboek voor jouw kindje? Dan kun je op verschillende manieren te werk gaan. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een boek voor de desbetreffende doelgroep. Vaak heeft dit met de leeftijd van je kindje te maken. Daarnaast kun je ook kiezen voor een boek op basis van het thema. Ga dus na welke manier voor jou het eenvoudigst is en kies gemakkelijk het beste prentenboek voor jouw kind uit!

Beste prentenboek van 2021

Hierboven hebben we je verteld hoe je te werk kunt gaan bij het uitkiezen van het beste prentenboek. Het is soms alsnog moeilijk om het ideale boek uit te kiezen. Dit begrijpen we ook, omdat er enorm veel keuzemogelijkheden zijn. Gelukkig hoef je niet lang door te zoeken, omdat wij je zoektocht vergemakkelijken. We zijn namelijk voor je nagegaan welke prentenboeken momenteel het beste verkocht worden. Aan de hand daarvan hebben we een top 5 voor je samengesteld. Deze top 5 bestaat uit verschillende soorten prentenboeken. Bovendien zijn de boeken uit onze lijst geschikt voor kinderen van diverse leeftijden. Zo komt elk kindje aan zijn trekken. Lees dus gauw de beschrijvingen over de boeken en kies zelf het beste prentenboek uit!

1. Het wilde dierenorkest

Als je aan een prentenboek denkt, dan denk je wellicht aan een voorleesboek met mooie plaatjes. De meeste prentenboeken zien er werkelijk zo uit. Echter, er zijn ook andere varianten. Wil jij je kind Het wilde dierenorkestverrassen met het beste prentenboek, dat anders is dan de meeste soortgelijke boeken? Dan kennen we het perfecte boekje voor jouw kind. Hier verwijzen we naar het boek Het wilde dierenorkest. Dit boek is uniek, omdat het meer is dan alleen een prentenboek. Bij het boek hoort er namelijk ook een gratis app met muziek, die de auteur zelf heeft gecomponeerd. In het boek vind je tevens raadsels en vrolijke illustraties.

Vanwege de unieke samenstelling van dit boekje, is het wellicht het beste prentenboek voor jouw kleine spruit. Het boek zorgt namelijk voor een aangename lees-, kijk- en luisterervaring voor zowel kinderen als hun ouders en grootouders. Als je het boek openslaat, dan maak je kennis met Maestro Muis. Hij is degene die je vervolgens meeneemt op een betoverende reis over land en zee. Onderweg ontdek je bovendien spannende geheimen van verschillende dieren. Wat zal het geheim van de jakkerende jachtluipaarden zijn? Hebben zwierige zwanen wel geheimen? Daar kom je allemaal achter als je dit boekje aanschaft en de bijbehorende app downloadt.

Eigenschappen van het boek Het wilde dierenorkest:

 • Je kunt dit boekje bekijken met kinderen vanaf ongeveer 5 jaar.
 • Met de gratis app en QR-codes kun je muziekstukken beluisteren.
 • Kleurrijke en geestige illustraties maken dit unieke boekje helemaal af.
 • In dit boekje komen verhalen, klassieke muziek en raadsels samen in een knap georkestreerd geheel.

2. Gewoon zoals je bent

Velen van ons twijfelen weleens aan onszelf. Meestal is er hier geen reden voor, omdat we allemaal getalenteerd zijn. Ook iedereen ziet er op zijn eigen manier uniek uit. Het is belangrijk om dit al op jongeGewoon zoals je bent leeftijd te begrijpen. Op die manier voorkom je onnodig verdriet wanneer je wat ouder bent. Is daarom het beste prentenboek voor jouw kind een boekje over dit onderwerp? Dan koop je binnenkort het boekje Gewoon zoals je bent. Dit boekje gaat over jezelf accepteren zoals je bent. Daarom is het wellicht het beste prentenboek over het bovenstaande onderwerp. Wil je meer weten over het verhaal in dit boekje?

In het boek Gewoon zoals je bent maak je kennis met Kleine Snuf. Hij is een olifant, die in de rij moet lopen met allerlei andere dieren. Het is voor Kleine Snuf moeilijk om rustig de rij te volgen, want er is enorm veel te zien. Zo vindt hij het interessant om naar de lange steltpoten van Giraf te kijken. Ook de puntige prikhoorns van Gnoes maken indruk op Kleine Snuf. Daarnaast bekijkt hij ook de unieke eigenschappen van andere dieren. Uiteindelijk concludeert het olifantje dat hij niet uniek is. Gelukkig valt het hem op den duur op dat hij ook uniek is. Andere dieren hebben namelijk geen stoere, lange slurf of grote flaporen. Dit leuke verhaaltje blijft een klassieker!

Eigenschappen van het boek Gewoon zoals je bent:

 • Lees dit boekje voor aan kindertjes vanaf ongeveer 4 jaar.
 • De boodschap in dit boekje is dat iedereen fantastisch is zoals hij/zij is.
 • In dit boek ontdekt een olifantje dat hij net zoals andere dieren ook speciaal is.
 • Dit prentenboek bevat mooie, duidelijke en vriendelijke tekeningen, waar kinderen van genieten.

3. Boer Boris – Boer Boris, een paard voor Sinterklaas

In je zoektocht naar het beste prentenboek kom je verschillende boeken tegen. Sommige varianten zijn bestemd voor de allerjongsten, terwijl andere boeken juist gericht zijn op peuters en kleuters. Bovendien Boer Boris - Boer Boris, een paard voor Sinterklaashebben de verschillende boeken ook allemaal een ander thema. Denk maar aan boekjes over houden van jezelf of juist boekjes over verlies. Er zijn ook boekjes over verschillende evenementen. Klinkt een boekje over Sinterklaas als het beste prentenboek voor jou? Dan kies je voor het boekje Boer Boris – Boer Boris, een paard voor Sinterklaas. Dit boekje gaat over Sinterklaas en is daarom perfect voor jouw kleine spruit. Sommigen vinden zelfs dat het boekje het leukste sinterklaasboek van het jaar is…

Wanneer je het boek openslaat, kom je mooie illustraties tegen. Deze illustraties maken het verhaal levendiger. Het verhaal zelf is ook spannend. In het verhaal is de schimmel van Sinterklaas van de trap gevallen. Daarom schakelt Sinterklaas Boer Boris in. Het is de bedoeling dat Sinterklaas Knol voor een weekje leent. Dit vindt Knol geweldig. Daarom laat hij zich het dak op hijsen, zodat hij zijn draf op de nok kan oefenen. Helaas valt dit vies tegen, omdat blijkt dat Knol hoogtevrees heeft. Gelukkig wordt er een passende oplossing gevonden voor dit probleem. Om deze reden, kun je dit boek ook voorlezen aan kinderen die hoogtevrees hebben. Lees Boer Boris – Boer Boris, een paard voor Sinterklaas snel voor!

Eigenschappen van het boek Boer Boris – Boer Boris, een paard voor Sinterklaas:

 • Het avontuur in dit boek brengt je terug bij het schoen zetten.
 • Doordat het verhaal in rijmvorm is geschreven, is het fijn om (voor) te lezen.
 • Er gebeurt van alles op de prenten, waardoor het boekje ontzettend leuk is om te bekijken.
 • Lees dit boek voor aan kinderen vanaf ongeveer 3 jaar of laat oudere kinderen het boek zelf lezen.

4. Gorgels – De Gorgels en de grote operatie

Als je al eerder gezocht hebt naar prentenboeken, dan ben je de reeks “De Gorgels” waarschijnlijk tegengekomen. Deze reeks is razend populair. Zowel jongere kinderen als oudere kinderen genieten Gorgels - De Gorgels en de grote operatieervan. Dat is bovendien niet verbazingwekkend, omdat er van alles gebeurt in de boeken. Hierdoor zijn de verhalen keer op keer spannend. Je zit als het ware op de rand van je stoel tijdens het (voor)lezen van deze verhalen. Is jouw kind ook een fan van De Gorgels of wil je hem/haar interesseren in deze reeks? Dan kennen wij het beste prentenboek voor jou. We verwijzen hier naar het boek Gorgels – De Gorgels en de grote operatie.

Het boek Gorgels – De Gorgels en de grote operatie is wellicht het beste prentenboek voor jou. In dit boek voelt de Gorgel Bobba zich al dagen ongerust. Dit komt doordat er een grote golf Rilbibberbrutelaartjes op komst is. Deze slechteriken hebben al de helft van de kinderen in de naburige stad ziek gemaakt. Om te voorkomen dat de situatie verergert, roept Bobba alle Buurgorgels naar buiten om hen te waarschuwen. De gezamenlijke inzet werkt en bijna alle Brutelaartjes worden verslagen. Echter, plotseling wordt Melle ziek. Er wordt daarom een grote operatie in gang gezet. Zowel de Doorsluisgorgels, Geneesgorgels als Waakgorgels zijn nodig. Samen moeten de Gorgels er alles aan doen dat het Mensenkind weer beter wordt…

Eigenschappen van het boek Gorgels – De Gorgels en de grote operatie:

 • Dit boek is het tweede prentenboek over De Gorgels.
 • Aangezien het verhaal fantasievol en spannend is, is het een fantastisch (voorlees)verhaal.
 • De tekeningen in het boek voor kinderen vanaf ongeveer vier jaar maken het verhaal beeldend.
 • Kinderen kunnen dit verhaal gemakkelijk zelf lezen, maar de relatief korte hoofdstukken maken het ook ideaal als voorleesboek.

5. Alfabet

Elk kind is anders. Daarom kun je niet dezelfde boeken kopen voor elk kind. Het is handig als je eerst nagaat waar het kind van houdt. Denk er bijvoorbeeld aan dat sommige kinderen van sprookjesverhalen Alfabethouden en anderen juist van grappige, realistische verhalen. Er zijn zelfs kinderen die helemaal niet van verhaalboeken houden. Voor dergelijke kinderen zijn er gelukkig ook andere typen boeken. Denk maar aan doe-boeken of gewoon leuke prentenboeken. Wil je graag het beste prentenboek aan je kind geven? Moet het boekje je kind iets leren, zonder dat er een verhaaltje wordt verteld? Dan kies je voor het boek genaamd Alfabet.

Het boek Alfabet is wellicht het beste prentenboek voor jouw kind. In dit boek wordt er geen verhaal verteld. Je kind kan er echter toch veel van leren. Als je het boek openslaat, kom je de verschillende letters van het alfabet tegen. Bij elke letter horen er activiteiten en voorwerpen, die je terug kunt vinden in de illustraties. Je kind leert dus allerlei nieuwe woordjes. Bovendien maakt het boek leren extra leuk. Je kunt namelijk aan de hand van de letter een leuk verhaaltje bedenken. Ga maar na dat de letter B hoort bij het woordje badlaken. Op dit laken bewondert een broccoli in een badpak de blauwe bergen. Dit boekje is hierdoor leuk voor jong en oud.

Eigenschappen van het boek Alfabet:

 • De woordenlijsten per letter kun je vinden op de bijbehorende website.
 • Door de dief, die op de kalf is afgebeeld, kun je dit boek zien als een zoekboek.
 • Het boek voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar bezorgt jong en oud uren kijkplezier.
 • Je kunt in dit boekje spelenderwijs op alle kijkplaten letters, (werk)woorden en voorwerpen zoeken en ontdekken.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.