In je zoektocht naar het beste peuterboek kom je verschillende soorten boeken tegen. Zo kom je verhaalboeken tegen, kijk- en aanwijsboeken en zelfs kleurboeken. Het ligt dus aan jou om te beslissen welk type boek het beste bij je kindje past. Zoek je naar een boek om voor te lezen voor het slapengaan, dan is een verhaalboek ideaal. Ook op dat vlak krijg je de nodige uitdagingen. Er zijn namelijk allerlei soorten onderwerpen. Volwassenen categoriseren bepaalde boeken als jongens- of juist meisjesboeken. Echter, je kan ook gewoon een boek over een prinses voorlezen aan een jongen. Omgekeerd vinden meisjes verhalen over ridders ook wel spannend. Doordat peuters en kleuters nog niet seksgevoelig zijn, identificeren zij zich ook gewoon met dieren. Ga dus na wat je kind leuk vindt en kies aan de hand daarvan het beste peuterboek uit.

Beste peuterboek van 2020

We hebben je een indicatie gegeven van de factoren die een rol spelen bij het uitkiezen van het beste peuterboek. Er zijn echter ook andere zaken waar je op kunt letten. Denk hierbij aan de leeftijdsindicatie. Sommige onderwerpen zijn bijvoorbeeld minder geschikt voor kinderoortjes. Ga daarom altijd eerst na waar het boek over gaat voordat je het koopt. Wat ook kan helpen, is door na te gaan wat bij anderen populair is. Zo kun je recensies lezen over verschillende boeken. Hierbij kan het gaan om recensies van experts, maar ook van ouders. Wij willen je zo goed mogelijk op weg helpen. We zijn daarom nagegaan welke boeken momenteel populair zijn. Van deze boeken hebben we een top 5 gemaakt. Elk boek is hierbij afzonderlijk beschreven. Lees dus snel dit artikel en kies jouw beste peuterboek uit!

1. Woezel & Pip – Eerste woordjes

Bij het opvoeden van je kindje, leer je hem/haar steeds nieuwe woorden. In het begin zijn zelfs eenvoudige woordjes zoals mama en papa nieuw. Echter, naarmate het kindje wat ouder wordt, kan hij/zij volledige gesprekken met je voeren. Er zijn toch altijd nieuwe Woezel & Pip - Eerste woordjeswoordjes die kinderen nog niet kennen. Wil je je kind daarom op een leuke manier allerlei nieuwe woordjes leren? Dan is het beste peuterboek voor jou een boek met woordjes. Wij kennen een dergelijk boek, namelijk Woezel & Pip – Eerste woordjes. Dit boek is wellicht het beste peuterboek voor jouw kleine spruit. Het boek gaat namelijk over de bekende Woezel en Pip. In dit boekje leren ze steeds nieuwe woorden in de Tovertuin.

Ga dus met de hondjes Woezel en Pip mee op ontdekkingsreis en ga na of jij deze woordjes al kent. Samen met de hondjes kijkt je kindje naar verschillende plaatjes. Het is de bedoeling dat jij als ouder deze plaatjes benoemd. Zo leert het kind allerlei nieuwe woorden. Woezel & Pip – Eerste woordjes is eenvoudig ingedeeld. Per dubbele pagina zie je aan de linkerkant een paginagrote afbeelding. Onder deze afbeelding is er steeds een éénregelige tekst. Op de rechterpagina zie je vervolgens een viertal voorwerpen of dieren die afkomstig zijn van de illustratie op de linkerpagina. De pagina aan de rechterkant is verdeeld in 4 contrasterende kleurvakken. In elk vak staat een voorwerp of dier met de naam eronder. Laat je kind zien dat nieuwe woordjes leren leuk is!

Eigenschappen van het boek Woezel & Pip – Eerste woordjes:

2. Dino coloring

In de inleiding van dit artikel hebben we je verteld dat er verschillende soorten peuterboeken zijn. Als er over dergelijke boeken gesproken wordt, denkt men vaak aan verhaalboeken. Dat komt doordat dergelijke boeken zeer populair zijn onder kinderen. Echter, ook Dino coloringkleurboeken zijn leuk voor peuters. Ze kleuren vaak nog niet binnen de lijntjes, maar zijn wel creatief. Zo kom je wellicht een paarse hond met groene puntjes tegen in een kinderkleurboek. Als je je kind leert om te kleuren binnen de lijntjes, dan ontdekt hij/zij zelfs het ruimtegevoel. Is daarom het beste peuterboek voor jouw kind een kleurboek? Dan kies je voor het boek Dino coloring. Dit boek is wellicht het beste peuterboek voor jouw kind. Het gaat hier namelijk om een leuk kleurboek.

Zoals de titel aangeeft, gaat het hier om een boek over dinosaurussen. Je komt dus tekeningen tegen van allerlei soorten dinosaurussen in zwart-wit. Het is vervolgens de taak van je kind om deze tekeningen in te kleuren. Daarbij mag hij/zij vrij zijn. Het is geen verplichting om de ware kleuren van de dieren te gebruiken. Dat zou immers saai worden. Het leuke van dit boek is bovendien dat hij geschikt is voor kindertjes van vrijwel elke leeftijd. Zo lang het kind houdt van dinosaurussen en kleuren, is het boek Dino coloring perfect. Er zijn maar liefst 64 pagina’s. Wist je dat de naam van de dinosaurussen ook bij de tekeningen is aangegeven? Je kunt je kind dus ook nieuwe woordjes leren!

Eigenschappen van het boek Dino coloring:

3. Opa en Oma Pluis

Vrijwel elk kind heeft al eens gehoord van Nijntje. Dit schattige konijntje maakt al jaren lang van alles mee. Eigenlijk heeft het konijntje een herkenbaar leven voor peuters en kleuters. Ze gaat naar haar grootouders, speelt buiten, bakt pannenkoeken en droomt zelfs Opa en Oma Pluisover de toekomst. Is jouw (klein)kind ook een grote fan van dit konijntje? Zoek je daarom naar het beste peuterboek over Nijntje? Dan kun je kiezen voor het boek Opa en Oma Pluis. Dit boek is wellicht het beste peuterboek voor fans van Nijntje. Ook kun je met dit boek aan je (klein)kinderen laten zien hoe leuk het kan zijn om een dag met hun grootouders door te brengen.

In het boek Opa en Oma Pluis gaat Nijntje graag op bezoek bij opa en oma Pluis. Ook haar grootouders vinden het fijn wanneer Nijntje langskomt. Daarom heeft opa, die van timmeren houdt, speciaal een step voor haar gemaakt. Ze mag zelfs twee koekjes bij de thee. Dit vindt Nijntje super! Oma leert haar zelfs hoe ze moet breien. Daarom maakt Nijntje een mooie, rode omslagdoek voor oma. In het boek staan er op elke linkerpagina 4 regeltjes tekst. Deze zijn op rijm en geschreven in de verleden tijd. Op de rechterpagina zie je steeds een helder gekleurde effen ondergrond en een gestileerde zwart-omlijnde tekening. De versjes en tekeningen over de liefdevolle grootouder-kleinkind-relatie spreken peuters en kleuters aan.

Eigenschappen van het boek Opa en Oma Pluis:

4. Papa is de allerbeste

Kinderen houden vooral op jonge leeftijd veel van hun ouders. Er is echter altijd 1 ouder die iets meer liefde krijgt. Tja, we kunnen er niets aan doen, want iedereen heeft een eigen voorkeur. Is jouw kind een echt papa’s kindje? Dan is het leuk om hem/haar te laten zien Papa is de allerbestedat ook andere kinderen veel van hun papa houden. Zoek je daarom naar het beste peuterboek over vaderliefde? Dan raden wij het boek Papa is de allerbeste aan. Dit boek is wellicht het beste peuterboek voor jouw kind. Het boek gaat namelijk over vaderliefde. Eigenlijk, kun je zelfs zeggen dat het boek gaat over bewondering. Het boekje gaat over een baby dinosaurus. Hij laat zien hoe lief hij zijn papa vindt.

De kleine dinosaurus is bijvoorbeeld van mening dat hij op de sterke schouders van zijn vader alles aankan. Daarnaast geeft hij aan dat wanneer hij op papa’s nek zit, hij de sterren en de maan kan aanraken. Er wordt zelfs gesproken over papa’s tekortkomingen, die geaccepteerd worden. De baby dinosaurus vertelt bijvoorbeeld dat papa hard snurkt. Hij vertelt ook dat wanneer hij papa kusjes geeft, papa’s baard prikt. Het tweetal doet enorm veel samen. Ze eten samen, fietsen en nog veel meer. Je voelt de hartverwarmende liefde aan wanneer je het boek Papa is de allerbeste aan je kindje voorleest.

Eigenschappen van het boek Papa is de allerbeste:

5. PAW Patrol

Het is voor ons allemaal belangrijk om alert te zijn. Daarom moeten we ons bewust zijn van onze omgeving. Kinderen focussen zich meestal slechts op 1 ding. Als ze naar een film kijken, dan luisteren ze vaak niet naar de conversatie die mama en papa PAW Patrolvoeren. Op zich is dit niet erg, omdat concentratie ook belangrijk is in het leven. Echter, je wil ook ervoor zorgen dat je kind oplettend wordt. Daarom kopen veel ouders kijk- en zoekboeken voor hun kinderen. Dergelijke boeken bevatten plaatjes met allerlei elementen. Je kind wijst vervolgens de elementen aan en benoemt ze. Mocht hij/zij de woordjes nog niet kennen, dan leer jij hem/haar deze nieuwe woordjes. Is daarom jouw beste peuterboek een kijk- en zoekboek? Dan kies je voor het boekje PAW Patrol.

Wij vinden dat het boek PAW Patrol het beste peuterboek voor jouw kind is. Dit kartonboek met een gewatteerde omslag is namelijk een kijk- en zoekboek voor peuters. In het boek zijn er verschillende voorwerpen, aanwijzingen en dieren. Deze zoeken de peuters. Ook gaat je kind na wat bij elkaar past. Het kind leert door dit boek zelfs factoren te vergelijken en vormen te herkennen. Daarnaast leert je kind om te tellen en om eenvoudige opdrachten uit te voeren. Door dit boek voor te lezen, leer je je kind zelfs te rijmen. Het is ook leuk te weten dat het boek een onderdeel is van de serie met dezelfde naam.

Eigenschappen van het boek PAW Patrol: