Bepaalde boekenreeksen zijn zeer aantrekkelijk voor kinderen. Dit komt vaak doordat de boeken gaan over herkenbare situaties in het leven van een kind. Denk maar aan boekjes over samenspelen, logeren bij grootouders of vrienden/vriendinnen en zelfs het overlijden van een geliefde. Een dergelijke boekenreeks die zeer herkenbaar is voor jonge kinderen is de reeks Nijntje. Veel volwassenen vinden deze boeken in eerste instantie maar niets. Dit komt doordat de boeken weinig tekst bevatten en de illustraties wat kaal ogen. Kinderen vinden de boeken echter meteen prachtig, vanwege de gebruikte kleuren en vormen. Wil je je kind verrassen met het beste Nijntje boek? Dan hoef je niet verder te zoeken. Hier vind je namelijk gemakkelijk het beste Nijntje boek voor jouw kind!

Beste Nijntje boek van 2020

Doordat de Nijntje boeken razend populair zijn, gaan veel ouders op zoek naar het beste Nijntje boek. Dit is een lief gebaar, omdat je je kind alleen het allerbeste wil geven. De realiteit wijst echter uit dat er voor iedereen een ander “beste boekje” is. Je kiest namelijk voor een thema dat op dat moment past bij het leven van je kind. Denk er bijvoorbeeld aan dat je zwanger bent en je wil je kind voorbereiden op de komst van een broertje of zusje. Dan kies je niet voor hetzelfde boek als iemand die een kind over het overlijden van een grootouder wil leren. Daarom hebben we een top 5 voor je samengesteld met de populairste Nijntje boeken van dit moment. Aan de hand van de beschrijvingen over deze boeken kies je zelf het beste Nijntje boek voor je kind uit.

1. Nijntje vliegt

In de inleiding van dit artikel hebben we je verteld dat Nijntje herkenbare dingen meemaakt. Echter, soms is het leven van Nijntje een stuk spannender dan dat van een gemiddeld kind. Dat betekent niet dat je dergelijke verhalen Nijntje vliegtover het konijntje niet kunt voorlezen. Je kunt je kind namelijk laten verlangen naar deze nieuwe ervaringen. Hierdoor heeft hij/zij iets om naar uit te kijken voor wanneer hij/zij wat ouder is. Klinkt een Nijntje verhaal over een trip in een vliegtuig daarom als het beste Nijntje boek voor jouw kind? Kies dan voor het boek Nijntje vliegt. Wij vinden dat dit boek voor jouw kind het beste Nijntje boek is. Dit komt doordat het boek je kind laat dromen over een reisje in een vliegtuig.

In het boek Nijntje vliegt neemt oom Vliegenier Nijntje mee in zijn vliegtuig. Samen maken Nijntje en haar oom een tochtje door de lucht. Zo vliegen ze over een kasteel en over de zee. Er is veel te zien als je vanuit de lucht naar beneden kijkt. Dat maakt Nijntje ook mee in dit boekje. Echter, voordat dit avontuur start, moet Nijntje eerst netjes aan moeder Pluis vragen of ze met haar oom mee mag. Gelukkig geeft haar moeder toestemming. Mama heeft slechts 1 voorwaarde en dat is dat Nijntje haar muts moet opdoen. Na de vliegrit moeten Nijntje en haar oom helaas terug.

Eigenschappen van het boek Nijntje vliegt:

2. Nijntje oefent – Nijntje oefent woorden

Kinderen leren dagelijks nieuwe dingen. Dit geldt ook voor verschillende woorden. Als je de woordenschat van je kind wil uitbreiden, dan kun je aan hem/haar voorlezen. In boeken komen er namelijk ook woordjes voor die je kind Nijntje oefent - Nijntje oefent woordennog niet kent. Hij/zij vraagt vervolgens wat het woord betekent. Je laat het kind dan de bijbehorende illustratie zien of je legt het kind gewoon uit wat het woord betekent. Als je actief nieuwe woordjes aan je kind wil leren, dan kun je ook kiezen voor de boekenserie Nijntje oefent. Is een boek uit deze serie het beste Nijntje boek voor jou? Dan raden we het boek Nijntje oefent – Nijntje oefent woorden aan.

Wij vinden dat het boek Nijntje oefent – Nijntje oefent woorden het beste Nijntje boek voor jouw kind is. Dit boekje is namelijk leerrijk en leuk. Je kijkt samen met je kind naar de plaatjes in het boek. Vervolgens benoem je wat je ziet. Nadat je het boekje enkele keren met je kind hebt doorgenomen, kun je zijn/haar kennis op de proef stellen. Daarbij kun je actief of passief te werk gaan. De passieve manier houdt in dat je kind het bijbehorend plaatje aanwijst na het horen van een woord. Kies je voor de actieve manier, dan wijs jij de plaatjes aan. Hierna moet het kind het juiste woord benoemen. Deze oefening leert je kind nieuwe woordjes en is een leuke bezigheid voor kinderen en hun ouders.

Eigenschappen van het boek Nijntje oefent – Nijntje oefent woorden:

3. Loco Bambino / Spelen met Nijntje

Wanneer een kindje pas geboren is, kan hij/zij nog vrijwel niets zelf doen. Naarmate het kindje wat ouder wordt, wordt hij/zij steeds zelfstandiger. Zo leer je het kind om zelf te eten, zelf naar het toilet te gaan, enzovoorts. Zelf lezenLoco Bambino Spelen met Nijntje duurt wat langer, omdat kinderen dit op school leren. Echter, je kind kan al op relatief jonge leeftijd zelfstandig spelen met speelboekjes. Is een speelboekje daarom het beste Nijntje boek voor jouw kind? Dan raden we het boekenpakket Loco Bambino / Spelen met Nijntje aan. Dit pakketje bestaat uit 2 speelboekjes, die je kind gedurende langere tijd aangenaam bezighouden.

Doordat er in het pakket 2 leuke speelboekjes zijn, is dit pakketje wellicht het beste Nijntje boek voor jouw kind. Nu wil je waarschijnlijk weten wat je kind leert uit de boekjes. Het eerste boekje stimuleert je kind om zelf te spelen. Het is in het begin misschien wel nodig om het kind een beetje te helpen. Na enige tijd ben je echter niet meer nodig. Je kind leert namelijk in 6 overzichtelijke stapjes om elk spelletje te spelen. Het andere boekje is met een ander doel ontwikkeld. Het doel van het andere boekje is om je kind te leren observeren, vergelijken en combineren. In het tweede boekje vind je tevens telopdrachten, die het concentratievermogen van je kind ontwikkelen. Laat dit pakketje met je kind meegroeien en wees trots op de ontwikkelingen van je kind.

Eigenschappen van het boek Loco Bambino / Spelen met Nijntje:

4. A fesa fu Miffy

De meeste kinderen kijken maanden van tevoren uit naar hun verjaardag. Zij zijn op deze dag namelijk het middelpunt. Iedereen feliciteert hen en ze krijgen zelfs leuke cadeautjes. Ook mogen ze mooie kleren aantrekken. A fesa fu MiffyDaarom kun je voor de verjaardag van je kind een boekje over Nijntje’s verjaardagsfeest voorlezen. Wij kennen een dergelijk boek, genaamd A fesa fu Miffy. Dit boekje is om 2 redenen het beste Nijntje boek voor jouw kind. Doordat het boekje gaat over de verjaardag van Nijntje, genieten kinderen van het thema. Het boekje is daarnaast uniek, omdat het in het Sranan Tongo (Surinaams) is geschreven. Ben je dus van plan op vakantie te gaan naar Suriname? Dan kun je je kind alvast voorbereiden op de straattaal die er daar gesproken wordt.

In het boekje A fesa fu Miffy is Nijntje jarig. Daarom trekt ze haar mooiste jurk aan. Ze krijgt tevens visite en krijgt mooie cadeaus. Opa en oma Pluis verrassen haar echter met een heel speciaal cadeau. Wat het cadeau is ontdek je wanneer je het boek leest. Waarom vinden velen dit boekje het beste Nijntje boek over verjaardagen? Dit boekje is uniek, omdat het de complete verjaardag van Nijntje beschrijft. Zo zie je wat Nijntje doet vanaf het moment dat ze wakker wordt totdat ze weer naar bed gaat. Net zoals in andere Nijntje boeken is ook dit boekje in rijmvorm geschreven. Hierdoor kunnen kinderen het verhaal gauw “meelezen”.

Eigenschappen van het boek A fesa fu Miffy:

5. Het huis van Nijntje

Kinderen vinden het vaak spannend om hun vriendjes en vriendinnetje een rondleiding te geven in hun huis. Daarom zijn kinderen enthousiast wanneer ze visite krijgen. Doordat deze situatie herkenbaar is, zijn er ook boekjes Het huis van Nijntjeover dergelijke situaties geschreven. Er is ook een Nijntje-boek over een dergelijke situatie. Wil je dat boek graag voorlezen aan je kind? Dan is het beste Nijntje boek voor jouw kind het boekje Het huis van Nijntje. Dit boekje is geschreven vanuit de belevingswereld van kindertjes. Ze zijn namelijk trots om hun spullen aan anderen te laten zien. Denk er maar aan hoe trots je kindje is om zijn/haar Nijntje speeltje aan anderen te laten zien…

In het boek Het huis van Nijntje neemt je een kijkje in het huis van Nijntje. Zo heeft ze een eigen beker en ook een mand vol speelgoed. Misschien is het wel leuk om na te gaan welke speeltjes er allemaal in de mand zitten. Daarnaast zie je ook in welke kast Nijntje haar kleren opbergt. Eigenlijk laat dit lieve boekje gewoon zien waar Nijntje woont. Daarbij zie je hoe ze eet, waar ze haar speelgoed en jurken opbergt en zelfs waar ze slaapt. Er is in dit boekje dus gezorgd voor een herkenbaar patroon voor peuters. Na slechts een paar keer voorlezen, hebben kinderen het ritme en de rijm te pakken. Is dit boekje voor jouw kind het beste Nijntje boek?

Eigenschappen van het boek Het huis van Nijntje: