Beste Nijntje boek

Door de top 5 te vergelijken, vind je hier het beste Nijntje boek van 2021!

Vrijwel iedereen heeft al eens van Nijntje gehoord. Dit konijntje is immers populair in verschillende landen. In sommige talen heeft ze weliswaar een andere naam, maar het gaat nog altijd om hetzelfde schattige konijntje. Het eerst boekje over dit konijntje kwam in 1955 uit. Hierna zijn er nog vele andere boekjes over haar geschreven. Er zijn nu zelfs filmpjes over het konijntje. Ben je daarom op zoek naar het beste Nijntje boek? Dan is het handig om verschillende boekjes met elkaar te vergelijken. Er zijn immers over vrijwel elk onderwerp Nijntje boeken geschreven. Je kunt dus kiezen voor een verhaal dat aansluit bij hetgeen jouw kind binnenkort zal meemaken. Ook kun je kiezen voor andere soorten Nijntje boeken. Lees dit artikel en kies gemakkelijk het beste Nijntje boek voor jouw kind uit!

Beste Nijntje boek van 2021

We hebben je hierboven verteld dat er veel verschillende Nijntje boeken beschikbaar zijn. Nijntje maakt namelijk enorm veel avontuurlijke, maar ook alledaagse dingen mee. Vind je het vanwege het grote aanbod moeilijk om het beste Nijntje boek uit te kiezen? Dan ben je hier op het juiste adres. We zijn namelijk voor je nagegaan welke boekjes over dit konijntje momenteel het beste verkocht worden. Aan de hand daarvan hebben we een top 5 samengesteld. Deze top 5 bestaat uit diverse typen boeken. Je komt dus niet alleen verhaalboekjes tegen. Zo komt elk kind aan zijn trekken. Om je verder op weg te helpen, hebben we elk boek afzonderlijk beschreven. Je ontdekt dus precies waar elk boekje over gaat en kunt aan de hand daarvan een vergelijking maken. Op die manier kies je gemakkelijk jouw beste Nijntje boek uit!

1. Nijntje zingt voor sinterklaas

In de inleiding hebben we gesproken over verschillende soorten Nijntje boeken. Daarbij bedoelen we Nijntje zingt voor sinterklaasonder andere verhaalboeken, oefenboeken, aanwijsboeken en zelfs zangboeken. Klinkt een zangboekje over Sinterklaas als het beste Nijntje boek voor jouw kind? Dan is het beste Nijntje boek voor hem/haar het boekje Nijntje zingt voor sinterklaas. Dit boek is uniek, omdat het eigenlijk een zangboekje is. In het boek is het bijna pakjesavond. Daarom zingen Nijntje en haar vriendjes verschillende liedjes voor Sinterklaas. Je kind mag daarbij meezingen. In het boekje kom je verschillende klassieke sinterklaasliedjes tegen. Denk maar aan “Zie ginds komt de stoomboot” en “Dag, Sinterklaasje”. Samen met je kind geniet je van de leuke sinterklaasliedjes. Zingen jullie gezellig mee?

Eigenschappen van het boek Nijntje zingt voor sinterklaas:

 • Dit boekje is eigenlijk een zangboekje met sinterklaasliedjes.
 • Je komt liedjes tegen in het boek zoals “O, kom er eens kijken”.
 • Het schattige boekje is gericht op de allerjongsten, peuters en kleuters.
 • In het boek is het bijna pakjesavond, dus Nijntje en haar vriendjes zingen samen liedjes voor Sinterklaas.

2. Kleine pluis

Door verhaaltjes voor te lezen, kun je je kind voorbereiden op dingen die er kunnen gebeuren. Denk er Kleine pluisbijvoorbeeld aan dat je je kind voor het eerst naar de dierentuin wil brengen. In dat geval kun je een verhaal over de dierentuin voorlezen. Daarbij bereid je het kind voor op de dieren die hij/zij in de dierentuin zal tegenkomen. Hetzelfde geldt voor de komst van een broertje of zusje. Wil je je kind daarop voorbereiden door het beste Nijntje boek over dit onderwerp voor te lezen? Dan lees je binnenkort het boek Kleine pluis voor. Dit boek is wellicht het beste Nijntje boek om kinderen voor te bereiden op de komt van een broertje of zusje. Nijntje is in dit boek super blij met het nieuws. Daarom maakt ze alvast cadeautjes. Wanneer de baby geboren is, wordt Nijntje er helemaal stil van, want kleine pluis is super klein.

Eigenschappen van het boek Kleine pluis:

 • Je kunt dit verhaal voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 1 jaar.
 • In het boekje krijgt Nijntje een broertje of zusje, wat haar super blij maakt.
 • Wanneer de baby is geboren mag Nijntje de hele klas trakteren op beschuit met muisjes.
 • Met dit liefdevolle verhaaltje kun je kinderen voorbereiden op de komst van een broertje of zusje.

3. Kiekeboe! Wie zit daar, Nijntje?

Kinderen spelen tegenwoordig minder vaak buiten. Daarom kennen ze spelletjes zoals pakkertje en Kiekeboe! Wie zit daar, Nijntjekiekeboe waarschijnlijk niet. Wil je je kind toch laten zien dat er een hele wereld buiten is om te verkennen? Of wil je je kind gewoon leren hoe het spel kiekeboe wordt gespeeld? Dan kennen wij het beste Nijntje boek voor jouw kind. We verwijzen hier naar het boek Kiekeboe! Wie zit daar, Nijntje?. Dit boek is wellicht het beste Nijntje boek over het spel kiekeboe. In het boekje is er overal wel iets te ontdekken. Dat is niet raar, omdat Nijntje kiekeboe speelt met haar vrienden en familieleden. Je mag Nijntje daarbij helpen om naar bijvoorbeeld de koe te zoeken. Het handzame formaat van het boekje maakt het mogelijk voor kinderen om zelf achter de flapjes te kijken. Help Nijntje gauw om iedereen te vinden!

Eigenschappen van het boek Kiekeboe! Wie zit daar, Nijntje?:

 • Bekijk dit schattige boekje met baby’s, peuters of kleuters.
 • Met dit boekje kun je kinderen laten zien dat er overal wel iets is om te ontdekken.
 • Dankzij het handzame formaat kunnen kinderen gezellig zelf naar het boekje kijken.
 • Doordat het hier om een flapjesboek gaat, kunnen kinderen zelf op zoek gaan naar de verstopte personages.

4. Nijntje sinterklaas omdraaiboek

Het eerste boek waar we in dit artikel over hebben geschreven gaat over Sinterklaas. Echter, dat boekje is Nijntje sinterklaas omdraaiboekgeen verhaalboek, maar een soort zangboekje. Wil je toch een leuk sinterklaasverhaaltje voorlezen aan je kind? Dan raden we het boek Nijntje sinterklaas omdraaiboek aan. Dit boek is wellicht het beste Nijntje boek met een verhaal over Sinterklaas. Het gaat hier immers om een dubbeldik omdraaiboek. Dit betekent dat het verzamelboekje niet één, maar twee sinterklaasboekjes bevat. Het eerste boekje heet “Nijntje zet haar schoen”. In dit verhaal lees je over wat er allemaal gebeurt rond pakjesavond. Zo beleef je van de aankomst van Sinterklaas tot het vinden van een cadeautje in je schoen. Het tweede boekje “Nijntje zingt voor Sinterklaas” is het zangboekje dat we reeds hebben beschreven. Lees dus gauw het verhaaltje voor en misschien kun je daarna samen met je kindje sinterklaasliedjes zingen!

Eigenschappen van het boek Nijntje sinterklaas omdraaiboek:

 • Dit boek voor kinderen vanaf ongeveer 1 jaar is uitermate geschikt als cadeau.
 • In dit boek vind je een sinterklaasverhaal en een boekje met sinterklaasliedjes.
 • Bekende liedjes zoals “Dag Sinterklaasje” komen voor in het sinterklaaszangboekje.
 • Het verhaaltje gaat over de aankomst van Sinterklaas, een cadeautje in je schoen vinden en alles daartussen.

5. Nijntje aanwijsboek

Over het algemeen denkt men aan verhaalboekjes wanneer men op zoek gaat naar kinderboekjes. Er zijnNijntje aanwijsboek echter ook andere soorten boeken. Denk maar aan flapjesboeken, badboekjes, oefenboekjes, enzovoorts. In de reeks met Nijntje boeken komen al deze varianten voor. Vindt jouw kind het leuk om mooie illustraties te bekijken en wil je hem/haar op deze manier nieuwe woordjes leren? Dan is het beste Nijntje boek voor jou het Nijntje aanwijsboek. Dit boekje is wellicht het beste Nijntje boek om op een speelse manier de woordenschat van je kind te vergroten. Het grote en stevige boek zit namelijk boordevol plaatjes. Deze plaatjes vormen een samenhangend geheel, want per spread staat er steeds een thema centraal. Zo kom je thema’s tegen als “op de boerderij”. Onder aan de pagina staat de woorden inclusief lidwoorden genoemd. Benoem dus samen met je kind de plaatjes!

Eigenschappen van het boek Nijntje aanwijsboek:

 • Dit boekje is lekker groot en stevig en zit boordevol plaatjes.
 • De woorden staan steeds onder aan de pagina genoemd, inclusief lidwoorden.
 • Kinderen kunnen leren om verbanden te leggen, want per spread staat er steeds een thema centraal.
 • Bekijk dit schattige boekje met de allerjongsten en gebruik het om de woordenschat van je kindje te vergroten.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.