Sommige kinderen zijn zeer actief. Misschien doen ze aan atletiek of ze maken gewoon dagelijks een wandeling met hun ouders. In dat geval hebben ze waarschijnlijk niet veel tijd om boeken te lezen. Als ouder heb je het soms ook te druk waardoor er weinig tijd overblijft om aan je kind voor te lezen. Je kunt het denkvermogen van je kind echter op een andere manier stimuleren. Dit doe je door het kind een audioboek te geven. Met een dergelijk boek is multitasking steeds mogelijk. Terwijl het kind bijvoorbeeld wacht op zijn/haar beurt of tijdens het sporten kan hij/zij naar het boek luisteren. Hierdoor wordt hij/zij aangenaam bezig gehouden. Zoek je daarom naar het beste luisterboek voor kinderen? Wij vertellen je over de populairste audioboeken van dit moment. Zo vind je eenvoudig het beste luisterboek voor kinderen.

Beste luisterboek voor kinderen van 2020

Voor sommige personen is het moeilijk om het beste luisterboek voor kinderen uit te kiezen. Dit kan komen doordat zij niet weten waar het desbetreffend kind interesse in heeft. Je kunt namelijk eenvoudig een boek uitkiezen aan de hand van de leeftijd van het kind. Op het gebied van interesses hoeft het uitkiezen van een boek ook niet moeilijk te zijn. Je kunt namelijk kiezen voor typische jongensboeken of juist meisjesboeken. Wil je die cliché doorbreken, dan hoef je ook niet te vrezen. We vertellen je namelijk in dit artikel over de top 5 audioboeken voor kinderen. Deze top 5 is samengesteld aan de hand van de populariteit van de boeken op dit moment. Bovendien hebben we alle vijf boeken beschreven, waardoor je weet waar elk boek over gaat. Lees dus snel het artikel en kies het beste luisterboek voor kinderen uit!

1. Kerstmis en andere verhalen

Als je naar een audioboek voor een kind zoekt, dan ga je eerst na waar het kind interesse in heeft. Op die manier kun je immers gericht op zoek gaan. Denk je bijvoorbeeld in dat het kind dol is op sporten, dan kies je voor een boek over een bepaaldeKerstmis en andere verhalen sport. Houdt het kind van schooluitjes, dan zijn er ook genoeg boeken over dit onderwerp. Indien het kind al genoeg boeken heeft over onderwerpen die hij/zij leuk vindt, dan kies je voor een algemeen boek. Denk hierbij aan een boek over de wereld, over jaargetijden of andere soortgelijke onderwerpen. Is het beste luisterboek voor kinderen misschien een boek over Kerstmis? Wat dacht je van een boek met daarnaast nog andere klassieke verhalen? Wij kennen een audioboek met allerlei leuke klassieke verhalen, namelijk het boek Kerstmis en andere verhalen.

Het boek Kerstmis en andere verhalen is voor jou wellicht het beste luisterboek voor kinderen. Dit komt doordat het boek het beroemde kerstverhaal van Dick Bruna bevat. Het verhaal werd in 1963 geschreven, maar is voor velen nog steeds een topper. Dit komt doordat de geboorte van Jezus op een prachtige manier wordt beschreven in het boek. Bovendien wordt dit verhaal op een eenvoudige wijze verteld. Het verhaal wordt door Dick Bruna zelf voorgelezen! Op het audioboek vind je tevens een ander klassiek verhaal dan Dick Bruna, namelijk Ruben en de ark van Noah. Ook andere sprookjes zijn opgenomen voor extra luisterplezier.

Eigenschappen van het boek Kerstmis en andere verhalen:

2. Juf Braaksel en het meesterbrein

Op vele scholen zijn er leerkrachten die de leerlingen onaardig vinden. Daarnaast zijn er ook leerkrachten die geliefd zijn. Is er op de school van je kind een leerkracht die hij/zij niet mag? Dan zal hij/zij vast wel genieten van de boekenreeks Juf Braaksel en het meesterbreinJuf Braaksel. Deze boeken gaan over een lieve juf en een, volgens de leerlingen, onaardige juf. Juf Brakel, het hoofd van de school, heeft van de leerlingen de bijnaam juf Braaksel gekregen. De leerlingen vinden haar namelijk onaardig. Lotte en Thijs uit groep zes maken van alles mee met deze juf. Klinkt een verhaal over deze personages als het beste luisterboek voor kinderen? Dan kun je kiezen voor het boek Juf Braaksel en het meesterbrein.

Het boek Juf Braaksel en het meesterbrein maakt deel uit van de reeks Juf Braaksel. Wellicht is dit grappige boek het beste luisterboek voor kinderen die een onaardige juf hebben op school. In het boek is juf Brakel onterecht verkozen tot liefste juf van de provincie. Groep 6 is daar niet blij mee. Daarom zijn Lotte en Thijs vastbesloten om een plan te bedenken. Samen willen ze juf Braaksel namelijk van hun school verjagen. Dit plan blijkt moeilijker dan verwacht. Plotseling komt er een nieuwe jongen in de klas. Deze jongen, Lucas, geeft de andere leerlingen weer hoop. Hij is namelijk pas 7, maar blijkt namelijk super slim te zijn. Wellicht kan hij helpen om juf Braaksel te verjagen. Het blijkt uiteindelijk dat juf Braaksel andere plannen met Lucas heeft…

Eigenschappen van het boek Juf Braaksel en het meesterbrein:

3. Otje

Sommige kinderen vinden het fijn om meerdere verhaaltjes over dezelfde hoofdpersonen te beluisteren. Als je naar het beste luisterboek voor kinderen zoekt, dan zijn boeken uit reeksen aanbevolen. Besluit je je kind te verrassen met een boek Otjeuit een reeks, dan koop je steeds nieuwe boeken. Het kind wil immers alle verhalen over zijn/haar favoriete hoofdpersoon beluisteren. Er zijn gelukkig ook boeken die je wat geld laten besparen. Dergelijke boeken zijn vergelijkbaar met boekenreeksen, maar de verhalen komen voor in één boek met meerdere hoofdstukken. Klinkt zo’n boek ideaal? Kies dan voor het audioboek Otje. Dit boek is wellicht het beste luisterboek voor kinderen die van verhaalreeksen houden.

In het boek Otje maak je kennis met de hoofdpersoon met dezelfde naam als het boek. Zij woont samen met haar vader, die kok is. Echter, er gaat nog wel eens wat mis met de kookkunsten van vader Tos. Hierdoor zit hij regelmatig zonder werk. Om dit probleem op te lossen helpen Otje en haar vrienden vader Tos. Het leuke van dit boek is dat er meerdere verhalen in het boek zijn verwerkt. Zo kom je ruim veertig korte hoofdstukken tegen. Elk verhaal gaat over Otje en Tos, die geen papieren heeft, maar wel geplaagd wordt door tomeloze driftbuien. Door deze situatie vindt Tos nergens een vaste baan. Ook worden hij en Otje steeds weggejaagd, waardoor ze een zwervend bestaan leiden. Dit bestaan leidt hen langs allerlei plaatsen en brengt hen in contact met diverse dieren.

Eigenschappen van het boek Otje:

4. Boer Boris

Sommige verhalen spreken een jongere doelgroep aan. Er zijn echter ook verhalen die beter passen bij wat oudere kinderen. Daarom is het belangrijk om na te gaan voor welke doelgroep verschillende verhalen zijn geschreven. Als je weet bij Boer Boriswelke doelgroep een bepaald boek past, dan beslis jij of het geschikt is voor jouw kind. Heb je een wat jonger kind? Vindt dit kind verhalen over een boerderij aantrekkelijk? Wil je daarom het beste luisterboek voor kinderen die houden van boerderijen uitkiezen? Dan is het audioboek Boer Boris een aanrader. Dit boek is wellicht het beste luisterboek voor kinderen die van boerderij-verhalen houden. Het boek gaat namelijk over een kleuter die zijn eigen boerderij heeft.

In het boek Boer Boris rijdt de hoofdpersoon rond op een rode tractor. Om zijn werkzaamheden gedaan te krijgen, wordt hij geholpen door zijn broertje en zusje. Zijn broertje heet Berend en zijn zusje heet Sam. Samen beleeft het drietal allerlei avonturen. Deze vinden plaats rondom de boerderij. Echter, de verhalen blijven aantrekkelijk, omdat er ook voor variatie is gezorgd. Zo gaan de broers en zus soms op een uitstapje. Denk er bijvoorbeeld aan dat ze samen naar het strand gaan. Vanwege de vele leuke avonturen wensten veel kinderen dat ze het leven van deze boer konden hebben. Dan konden ze ook lekker de hele dag rondrijden op een eigen rode tractor. Kinderen ontdekken tevens dat er veel te doen is op een boerderij…

Eigenschappen van het boek Boer Boris:

5. Verdacht

De boeken die we in dit artikel hebben beschreven, zijn voornamelijk bedoeld voor jongere luisteraars. Hierbij verwijzen we naar kinderen die jonger zijn dan twaalf jaar. Echter, ook voor oudere kinderen zijn er leuke audioboeken. VerdachtZij kunnen bijvoorbeeld onderweg naar school of in de avond naar een leuk audioboek luisteren. Zoek je daarom naar het beste luisterboek voor kinderen vanaf ongeveer 12 jaar? Dan kun je kiezen voor het boek Verdacht. Jonge tieners genieten van dit boek, omdat het verhaal herkenbare elementen bevat. Zo is er gezorgd voor veel dialogen tussen de verhaalpersonen. Daarnaast is er gezorgd voor populair taalgebruik. Doordat het slot spannend is en er is gezorgd voor vele onverwachte ontwikkelingen, is het boek extra aantrekkelijk voor tieners.

Je begrijpt nu waarom het boek Verdacht wellicht het beste luisterboek voor kinderen vanaf 12 jaar is. In het boek zijn Tess en Victor superverliefd op elkaar. Ze vormen samen met Brahim en Rachel een hecht vriendenclubje. Voor school zijn ze bezig te filmen. Toevallig wordt er op dat moment een overval gepleegd in die buurt. De juwelier, die tevens vader is van een medescholier, raakt hierbij zwaargewond. Iedereen praat over het voorval en de daders zijn nog niet gepakt. Wanneer Tess de opnames bekijkt, ontdekt ze iets belangrijks. Daarom brengt ze haar videomateriaal naar de politie. Dit zorgt alleen maar voor problemen, want haar vader wordt nu als verdachte gearresteerd. Ook laten de vrienden Tess als een baksteen vallen, waardoor ze er alleen voor staat. Wat nu?

Eigenschappen van het boek Verdacht: