Beste kinderboeken

Al een tijdje op zoek naar de beste kinderboeken van 2019? Vind hier de top 5!

Dat lezen belangrijk is voor de ontwikkeling van de hersenen weten velen van ons al. Daarom proberen veel personen om ten minste verhaalboeken te lezen in hun vrije tijd. Ook stimuleren veel ouders en leerkrachten kinderen om te lezen. Behalve dat lezen goed is voor hun hersenontwikkeling, vergroot het namelijk ook hun vocabulaire. Ben je het ermee eens dat lezen onder kinderen meer gestimuleerd moet worden? Zoek je daarom naar de beste kinderboeken? Met dergelijke boeken kun je je kind stimuleren om meer te lezen. Zelfs als het kind nog niet kan lezen, hoef je je geen zorgen te maken. Je kunt namelijk ook boeken voor jongere kinderen kopen. Deze boeken lees jij aan hen voor. In dit artikel vertellen we je over de beste kinderboeken van het jaar. Kies dus jouw lievelingsboek uit!

Beste kinderboeken van 2019

Er zijn veel boeken geschreven. Het is hierdoor voor velen moeilijk om een boek uit te kiezen voor zichzelf of hun kinderen. Echter, je kunt op een gemakkelijke manier de beste kinderboeken vinden. Er zijn top 5 en top 10 lijsten. In deze lijsten houdt men over het algemeen rekening met boeken voor verschillende leeftijdsklassen. Dit is ook het geval in dit artikel. In dit artikel hebben we namelijk een selectie gemaakt van de 5 beste kinderboeken van het jaar. Hierbij hebben we rekening gehouden met de onderwerpen, maar ook de leeftijdsklassen van verschillende kinderen. Elk boek is bovendien gerecenseerd. Hierdoor weet je van tevoren waar je kind over leest.

1. Waar blijft de herfst?

Vriendschap is belangrijk in het leven van de mens. Dit geldt voor jong en oud. De mens is namelijk een sociaal wezen. Hierdoor hebben we vrijwel altijd iemand nodig met wie we kunnen praten. Ook kinderen willen graag vriendjes en vriendinnetjes om zich heen hebben. Dit is goed, omdat de kinderen dan gezellig met hun vrienden kunnen spelen. Waar blijft de herfstWat kinderen op jonge leeftijd moeten leren, is dat iedereen anders is. Hierdoor kan het dat ze bepaalde gebruiken van hun vrienden weleens raar kunnen vinden. Ze moeten hun vrienden echter nemen zoals ze zijn. Is een van de beste kinderboeken voor jou een boek over dit onderwerp? Koop dan het boek Waar blijft de herfst?.

Het boek Waar blijft de herfst? behoort tot de beste kinderboeken van het jaar. Dit boek gaat over vriendschap en hoe bepaalde personen een andere levensstijl hebben dan anderen. Echter, het diepgaand onderwerp is op een zeer kinderlijke manier uitgelegd. Zo gaat het boek over Konijn en Egel, die beste vriendjes zijn. Egel gaat elk jaar in winterslaap, zodra het eerste rode herfstblad valt. Konijn wil hem echter niet missen. Daarom wil hij de blaadjes en de herfst verstoppen. Denk je dat het hem zal lukken? Waarschijnlijk niet. Het boek Waar blijft de herfst? leert kinderen dus om anderen te accepteren zoals ze zijn.

Eigenschappen van het boek Waar blijft de herfst?:

 • Dit boek gaat over vriendschap.
 • In het boek wordt er ingegaan op verschillen tussen vrienden.
 • Je kunt het boek voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.
 • Er wordt ook gesproken over bepaalde verschijnselen van de herfst.

2. 54 minuten

Een boek voor een peuter zal waarschijnlijk veel minder heftig zijn dan een boek voor tieners. Je probeert peuters namelijk op een speelse manier nieuwe dingen te leren. Het heeft daarom geen zin om hen meteen over heftige onderwerpen te vertellen. Echter, tieners hebben al wat meer levenservaring. Daarom kunnen zij heftige onderwerpen beter aan. Heb je een tiener in huis en zijn daarom de beste kinderboeken voor jou heftige boeken? 54 minutenDan kun je kiezen voor het boek 54 minuten. Dit heftig boek voor tieners behoort tot de beste kinderboeken van het jaar. In het boek is de school net gestart. Wanneer de leerlingen naar hun klassen willen gaan, gaan de auladeuren niet open. Plotseling begint iemand te schieten.

Het blijkt dat degene die schiet een andere leerling is. Tijdens de schietpartij ontdekken de andere leerlingen tot hun afgrijzen dat ze als ratten in de val zitten. Dit vinden de leerlingen niet prettig. Voor sommige leerlingen wordt het alleen maar erger. Bepaalde leerlingen hebben namelijk nog meer reden om bang te zijn voor de schutter. Ben je nieuwsgierig geworden naar het einde van dit boek? Dan is het handig om hem snel te kopen. Volgens andere lezers is het boek 54 minuten zo spannend dat je het in 1 avond uitleest. Ook wordt het boek verteld vanuit verschillende perspectieven. Je ontdekt dus wat elke personage denkt en hoe ze de situatie beleven.

Eigenschappen van het boek 54 minuten:

 • Dit boek zonder illustraties is bedoeld voor kinderen vanaf ongeveer 15 jaar.
 • In het boek wordt er gesproken over een student die begint te schieten op een school.
 • Je ontdekt wat de verschillende studenten ervaren tijdens een dergelijke verschrikkelijke gebeurtenis.
 • Doordat het boek zeer spannend en heftig is, lezen sommige personen hem in slechts 1 dag helemaal uit.

3. 321 superslimme dingen die je moet weten voor je 13 wordt

Als je een encyclopedie aan een kind geeft, is de kans groot dat hij/zij het boek niet eens opent. Een dergelijk boek is voor vele jongeren namelijk minder interessant. Echter, als je de weetjes in een ander jasje stopt, lezen kinderen het boek wel graag. Zoek je daarom naar de beste kinderboeken die eigenlijk encyclopedieën zijn? 321 superslimme dingen die je moet weten voor je 13 wordtDan kennen wij een boek dat je kind wellicht aantrekkelijk zal vinden. We verwijzen hier naar het boek 321 superslimme dingen die je moet weten voor je 13 wordt. Dit boek behoort tot de beste kinderboeken van het jaar. Bovendien gaat het hier om de encyclopedie van de 21e eeuw.

In het boek 321 superslimme dingen die je moet weten voor je 13 wordt vind je leuke weetjes. Denk bijvoorbeeld eraan dat er in het boek staat dat mammoetbomen even hoog zijn als een flatgebouw van 25 verdiepingen. Ook laat het boek aan lezers zien dat astronauten in een stofzuiger plassen. Er is zelfs in het boek vermeld dat de meeste mensen niet van clowns houden. Dat laatste vinden volwassenen niet verbazingwekkend, omdat er veel horrorfilms over clowns zijn. Het boek deelt dus allerlei verrassende weetjes met je. Deze gaan over de wetenschap, dieren, aardrijkskunde, geschiedenis, en nog vele andere onderwerpen. Nadat je kind het boek heeft uitgelezen, kun jij hem als volwassene ook doornemen…

Eigenschappen van het boek 321 superslimme dingen die je moet weten voor je 13 wordt:

 • Dit boek is bedoeld voor personen vanaf ongeveer 9 jaar.
 • Er is gezorgd voor leuke illustraties waardoor ook jonge kinderen hem graag lezen.
 • Het gaat hier om de encyclopedie van de eenentwintigste eeuw met hapklare kennis in leuke weetjes.
 • In het boek vind je verrassende weetjes over allerlei onderwerpen zoals dieren, geschiedenis, wetenschap en aardrijkskunde.

4. Kleur van emoties

Als mens hebben we allerlei emoties. Deze hebben we al vanaf we baby zijn. Echter, naarmate we wat ouder worden, weten we beter met de emoties om te gaan. Wil je graag dat je kind al op jonge leeftijd leert omgaan met zijn/haar emoties? Dan kun je kiezen voor een van de beste kinderboeken van dit jaar, Kleur van emoties. Dit boek gaat over een kleurenmonster, dat kleurrijk oogt. Echter, hij is erg onzeker, omdat hij een rommeltje heeft gemaakt van zijn emoties. Kleur van emotiesDaarom helpt een meisje hem om zijn emoties te ordenen. Zo moet elke emotie een eigen kleur krijgen en ook een eigen plekje. Het spectaculaire pop-upboek is niet zomaar een van de beste kinderboeken. Het zit immers vol kleuren, emoties en verrassingen.

Wil je een beeld krijgen van de emoties in het boek? Het is leuk te weten dat er gesproken wordt over verdriet, boosheid, vreugde, kalmte en ook angst. Kalmte krijgt een groene kleur en vreugde een gele kleur. Als we kijken naar de minder gewenste emoties, dan zien we dat angst in een zwarte kleur wordt uitgebeeld. Boosheid daarentegen wordt in een rode kleur uitgebeeld en verdriet in blauwe tinten. Elke behandelde emotie wordt gecompleteerd door leuke prenten. Zo is op de “kalmte”-prent allerlei vegetatie in tonen groen te zien. Het kleurenmonster is ook te zien. Doordat de tekst uit korte zinnen bestaat, is dit boek ook geschikt voor zeer jonge kinderen. Je bent nooit te jong om te leren omgaan met je emoties!

Eigenschappen van het boek Kleur van emoties:

 • Dit boek gaat over een kleurenmonster dat zijn emoties moet ordenen.
 • Met dit boek leer je kinderen vanaf ongeveer 3 jaar omgaan met hun emoties.
 • Vanwege de kwetsbaarheid en het thema is dit boek vooral onder begeleiding te gebruiken.
 • Elke emotie wordt in een bepaalde kleur uitgebeeld en de lichaamstaal in het boek is duidelijk.

5. Honderd uur nacht

We hebben je in dit artikel reeds verteld over een spannend boek voor tieners. Echter, misschien ben je op zoek naar een minder heftig onderwerp. Als dat het geval is, dan is het boek Honderd uur nacht wellicht perfect voor jouw kind. Dit boek behoort tot de beste kinderboeken van het jaar. Bovendien is het verhaal spannend. Het verhaal gaat over de veertienjarige Emilia. Zij ontdekt iets vreselijks over haar vader. Honderd uur nachtDaarom besluit ze, zonder dat iemand het weet, in haar eentje te vliegen naar New York. Het eerste probleem is dat het appartement dat ze via het internet huurde, niet bestaat. De problemen eindigen niet daar. Er komt namelijk een verwoestende orkaan op de stad af.

Denk je maar eens in hoe Emilia zich moet voelen. Er bestaan immers honderdduizend steden op de wereld. Toch is zij gevlucht naar een stad die over 2 dagen getroffen wordt door een orkaan. Emilia bevriend gelukkig 2 Amerikaanse jongens en een heldhaftig klein meisje. Samen bereiden ze zich voor op de storm. Doordat de schrijfster van dit boek orkaan Sandy in New York heeft meegemaakt, is het boek zeer geloofwaardig. Je zit daarom op het puntje van je stoel terwijl je het boek leest. Vier kinderen moeten bovendien overleven in een grote stad. Hiervoor is vriendschap en liefde nodig. De jongeren ontdekken ook hoe ze in New York moeten opgroeien na een orkaan. Begrijpelijk waarom dit boek een van de beste kinderboeken is!

Eigenschappen van het boek Honderd uur nacht:

 • Dit boek voor kinderen vanaf circa 12 jaar gaat over New York ten tijde van een orkaan.
 • Doordat de schrijfster schrijft vanuit het hart van jongeren met een rauwe eerlijkheid is haar boek zeer meeslepend.
 • Thema’s zoals vriendschap, liefde en opgroeien in New York na een orkaan worden op een prachtige en meeslepende wijze behandeld.
 • Na de orkaan is er geen elektriciteit, geen mobiel netwerk en ook geen water, dus de 4 kinderen moeten zelf overleven in de grote stad.
 • In het boek heeft de schrijfster haar ervaringen in New York ten tijde van orkaan Sandy verwerkt, wat te merken is terwijl je het boek leest.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.