Als je zoekt naar een nieuw boekje voor je baby, dan is het handig als je het goede voorbeeld geeft. Baby’s leren er namelijk van als ze jou als volwassene zien lezen. Dit is niet verbazingwekkend, omdat jij het eerste voorbeeld bent. Het goede voorbeeld geven is niet eens moeilijk, omdat je waarschijnlijk meer leest dan je denkt. Zo lees je de reclame die in de bus valt, de ondertiteling van de televisie en ook verschillende verpakkingen. Je baby ziet wanneer je leest en vindt het hierdoor prettiger wanneer je aan hem/haar voorleest. Hoe kies je dan het beste boekje voor baby uit? Dat kan op verschillende manieren. Je kunt immers een boekje kiezen aan de hand van wat je aan je kind wil leren. Daarnaast kun je een boek selecteren op basis van het onderwerp of de lay-out. Wij vergemakkelijken je zoektocht naar het beste boekje voor baby.

Beste boekje voor baby van 2020

We hebben je verteld dat je op verschillende manieren op zoek kunt gaan naar het beste boekje voor baby. Echter, de bovengenoemde methoden zijn niet voor iedereen ideaal. Door namelijk een boekje uit te kiezen op basis van deze parameters, moet je veel boeken met elkaar vergelijken. We begrijpen dat niet iedereen evenveel tijd heeft om verschillende boekjes met elkaar te vergelijken. Daarom bieden we je een ander alternatief aan. Je kunt namelijk kiezen voor een boekje dat momenteel populair is. Zo is de kans groot dat jouw kindje er ook van zal genieten en er wat van kan leren. In het kader hiervan hebben we een top 5 samengesteld met de populairste babyboekjes van dit moment. Elk boek beschrijven we afzonderlijk zodat je precies weet waar de boeken over gaan. Je vergelijkt de boekjes dus en bepaalt zelf welke het beste boekje voor baby is.

1. Ik ben je grote zus

Je eerste kindje moet eerst wennen aan de gedachte aan een broertje of zusje. Eerst kreeg het oudere kind namelijk alle aandacht. Plotseling moet hij/zij wennen aan gedeelde aandacht. Dit is vooral moeilijk te verwerken voor een kind dat al enkele Ik ben je grote zusjaren het enige kind was. Hij/zij deelt namelijk niet alleen de aandacht, maar heeft nu ook een voorbeeldrol. Het jongere kind kijkt namelijk op naar het oudere kind. Wil je je kindje daarom op een lieve manier voorbereiden op de komst van een broertje of zusje? Dan kun je een boekje over een grote broer of zus voorlezen. Klinkt een dergelijk boek als het beste boekje voor baby? Dan is het beste boekje voor baby het boek Ik ben je grote zus.

Wij vinden dat alle ouders die een kindje verwachten dit boekje kunnen voorlezen aan hun ouder kind. Het prachtige prentenboek is namelijk leuk om voor te lezen en bereidt je kind tevens voor op een nieuwe baby. Zelfs wanneer de baby reeds geboren is, kun je het boekje voorlezen aan beide kindertjes. Je baby zal namelijk genieten van de schattige plaatjes terwijl je dreumes, peuter of kleuter luistert naar het verhaal. Het boekje laat je kind zien hoe leuk het is om een grote zus (of broer) te zijn. Ook zie je dat het oudere kind de ouders helpt met de verzorging van een baby. Het boekje is heel eerlijk. Zo wordt er gesproken over hoe lief baby’s kunnen zijn, maar ook over bijvoorbeeld kwijlen.

Eigenschappen van het boek Ik ben je grote zus:

2. Papa is de allerbeste

De meeste kinderen kijken op naar hun ouders. Zij zijn namelijk van mening dat hun ouders supermensen zijn. Zo is papa bijvoorbeeld zo lang dat hij zelfs spullen van de hoogste plank kan pakken. Mama kan misschien zo mooi zingen dat alle Papa is de allerbestevogeltjes met haar meezingen. Dit is het beeld dat kindertjes over hun ouders vormen. Heb je het gevoel dat je kind ook zo naar je opkijkt? Dan is het wellicht een leuk idee om een boekje over dit onderwerp voor te lezen. Klinkt zo’n boekje als het beste boekje voor baby? Dan kies je voor het boekje Papa is de allerbeste. Kinderen genieten van de plaatjes in het boek, maar ook het verhaal zelf. Dit verhaal past namelijk bij hun belevingswereld. Daarom is het boekje wellicht het beste boekje voor baby.

In het boek Papa is de allerbeste laat een baby dinosaurus zien hoe lief hij zijn vader vindt. Daarbij focust hij niet alleen op de positieve punten van zijn vader. Hij geeft namelijk toe dat papa niet perfect is, maar dat hij er zeker moet zijn. In het boekje snurkt papa namelijk hard. Ook prikt zijn baard als hij de baby kusjes geeft. Toch doen de twee van alles samen. Ze eten ze samen, mag de baby op papa’s schouders zitten, enzovoorts. Bij dit boekje horen tevens allerlei schattige prenten. Kinderen kunnen zichzelf gemakkelijk terugvinden in de illustraties. Hierdoor genieten ze extra van het verhaal.

Eigenschappen van het boek Papa is de allerbeste:

3. Dribbel – Waar is Dribbel?

Als je een boek voorleest aan een baby merk je op verschillende manieren dat hij/zij naar je luistert. Zo probeert het kindje wellicht naar het boek te grijpen. Daarnaast kan je baby lief met je glimlachen of een andere emotie vertonen. Dribbel - Waar is DribbelBijna hetzelfde geldt voor wanneer je een boek voorleest aan een iets ouder kind. Alleen kunnen de wat oudere kinderen al praten. Hierdoor krijg je de feedback meteen. Er is nog een manier om je kindje te peilen. Als je kiest voor een interactief boek, dan merk je meteen of je kind naar je luistert. Hij/zij doet bij dergelijke boeken namelijk meteen mee. Is daarom een interactief boekje het beste boekje voor baby? Dan kun je het boek Dribbel – Waar is Dribbel? kopen.

Wij vinden dat het boek Dribbel – Waar is Dribbel? het beste boekje voor baby en je peuter is. Dit komt doordat het een interactief boek is. In het boekje zoek je naar het lieve hondje Dribbel. Eigenlijk zoekt zijn moeder naar hem, omdat het eten klaar staat. Tijdens het zoeken kijkt mama op allerlei plaatsen. Zo gaat ze na of haar zoontje in de klok of in de piano zit. Ook onder het bed en onder het kleed zoekt ze naar hem. Uiteindelijk vindt ze hem in de mand. Op de verschillende plekken waar Dribbel niet zit, kom je andere dieren tegen. Deze ontdek je wanneer je de flappen opklapt.

Eigenschappen van het boek Dribbel – Waar is Dribbel?:

4. Baby Ziet… – Milo ziet de wereld in zwart wit

In veel gevallen ziet men boeken voor peuters ook als boekjes voor baby’s. Dit is op zich geen probleem, omdat baby’s meer genieten van de plaatjes in de boeken. Echter, als je specifiek een boekje voor je baby wil kopen, dan let je op andere factoren. Baby Ziet... - Milo ziet de wereld in zwart witZo ga je na welke vormen en kleuren baby’s aantrekken. Men zegt dat baby’s de wereld in zwart-wit zien. Daarom is het een goed idee om speciale, interessante zwart-witte boekjes voor je baby te kopen. Zoek je daarom naar het beste boekje voor baby in zwart-wit? Dan raden we het boekje Baby Ziet… – Milo ziet de wereld in zwart wit aan. Wij vinden dat dit boekje het beste boekje voor baby is.

In het boekje Baby Ziet… – Milo ziet de wereld in zwart wit ziet Milo de wereld in zwart-wit. De kat, Milo, heeft dit gemeen met pasgeboren baby’s. Zij zien de wereld namelijk ook in zwart-wit. Om je baby optimaal te laten genieten van dit boekje, is er gezorgd voor contrasterende zwart-witpatronen. Onderzoek wijst tevens uit dat hoe sterker het contrast, hoe beter baby’s het zien. Daarom kom je ook sterk contrasterende illustraties tegen in dit babyboekje. De hersenen en visuele ontwikkeling van je baby worden gestimuleerd door naar de beelden in het boekje te kijken. Ga dus mee op stap in de zwart-witte wereld van Milo om je baby de beste start te geven!

Eigenschappen van het boek Baby Ziet… – Milo ziet de wereld in zwart wit:

5. Ik hou van jou, papa

We hebben in dit artikel gesproken over de liefde die kinderen voor hun ouders hebben. Over het algemeen vormen kindertjes al gauw een hechte band met hun ouders. Hierdoor zijn kinderen vaak onafscheidelijk van hun ouders. Toch hebben Ik hou van jou, papade meeste kinderen een voorkeur. Zo wil de een het liefst met mama op stap gaan, terwijl de ander meer geniet van papa’s aanwezigheid. Heb je gemerkt dat jouw kindje super veel van zijn/haar vader houdt? Dan is het wellicht leuk om een boekje over vader-kind-liefde voor te lezen. Klinkt zo’n boek als het beste boekje voor baby? Dan lees je vanavond het boekje Ik hou van jou, papa voor.

Wij vinden dat het boek Ik hou van jou, papa het beste boekje voor baby is. Dit komt doordat het boekje focust op de liefde tussen een vader en een kind. In het prentenboek wordt de onverbrekelijke band tussen vader en kind op een liefdevolle manier bevestigd. Papa is er in dit boekje namelijk altijd. Zo is hij in de buurt wanneer het kindje wil spelen. Daarnaast is papa er ook om je te beschermen. Zelfs als je getroost moet worden kun je op papa rekenen. Als kleine beer voel je je op die manier altijd veilig en fijn. Tijdens het voorlezen van dit boekje, laat je je meevoeren in de sterke, maar toch zachte armen van de berenvader.

Eigenschappen van het boek Ik hou van jou, papa: