Beste AVI Start boek

Je zoektocht naar het beste AVI Start boek van 2021 eindigt hier!

Als je een of meerdere kinderen hebt, dan heb je vast wel gehoord van AVI-niveaus. Dit niveau geeft aan op welk niveau je kind leest. Aangezien elk kind zich op zijn/haar eigen tempo ontwikkelt, hoef je je niet heel strikt aan een AVI-niveau te houden. Het kan namelijk dat je kind beter of juist minder goed leest dan zijn/haar leeftijds- of klasgenootjes. Je kunt het AVI-niveau echter wel als leidraad gebruiken. Ga bijvoorbeeld na dat kinderen die pas beginnen te lezen meestal op het AVI Start niveau lezen. Zoek je daarom naar het beste AVI Start boek? Dan heb je veel keuzemogelijkheden. Vind je het moeilijk om een keus te maken? Dan ben je hier op het juiste adres. Wij helpen je namelijk om het beste AVI Start boek voor jouw kind te vinden.

Beste AVI Start boek van 2021

Het uitkiezen van het beste AVI Start boek kan voor sommige ouders of verzorgers een uitdaging vormen. Dit komt doordat er veel leuke boeken verkrijgbaar zijn voor kinderen van een bepaalde leeftijd of met een bepaald leesniveau. Misschien ben je reeds op zoek gegaan naar interessante AVI Start boeken. In je zoektocht ben je verschillende leuke boekjes tegengekomen, waardoor je eigenlijk alle boekjes wil kopen. Helaas is het niet praktisch om een heleboel boeken in één keer te kopen. Daarom helpen wij je op weg. We zijn voor je op zoek gegaan naar de best verkochte boeken van het AVI Start niveau. Aan de hand van dit resultaat hebben we een top 5 voor dit jaar samengesteld. Over deze vijf toppers lees je in dit artikel. Vergelijk dus gauw de verschillende boeken met elkaar en kies gemakkelijk jouw beste AVI Start boek uit.

1. Ik lees! – lot en ot

In de inleiding hebben we je verteld over AVI-niveaus. Daarbij hebben we aangehaald dat deze niveaus een aanduiding zijn. Echter, het is belangrijker om te kiezen voor een boek waar je kind van geniet. Ik lees! - lot en otDaarom is het handig om de beschrijvingen over verschillende boekjes te lezen. Zo ontdek je welk boekje het beste bij je kind past. Is jouw kind dol op dieren, waaronder ook paarden? Dan is het beste AVI Start boek voor hem/haar wellicht een boek over een meisje en een paard. Wij kennen een dergelijk boek, dat je kind vast wel leuk zal vinden. Hier verwijzen we naar het boek Ik lees! – lot en ot.

Het boek Ik lees! – lot en ot is wellicht het beste AVI Start boek voor jouw kind. Dit komt doordat het boek gaat over de vriendschap tussen Lot en haar paard Ot. In dit verhaal is Lot zes jaar en ze woont in het bos. Ze is relatief tevreden over haar leven, maar er ontbreekt iets. In het bos is er namelijk geen juf. Lot wil graag naar school gaan en les krijgen van een juf. Uit boosheid loopt ze op een dag weg. Juist op die dag ziet ze Ot. De twee worden snel vrienden. Het hoofdpersonage is gelukkig moedig. Daarom vindt ze samen met Ot een oplossing voor haar probleem. Wat die oplossing precies is, zal je zelf lezen in het boek…

Eigenschappen van het boek Ik lees! – lot en ot:

 • Kinderen die dol zijn op dieren, waaronder paarden, genieten van dit verhaal.
 • Je kunt dit spannende verhaaltje voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.
 • Als je kind al zelf leert lezen, dan is dit interessante boekje een ideaal oefenboek.
 • Opdrachten aan de achterkant stimuleren lezers om actief na te denken over wat ze hebben.

2. Lezen is leuk – Kijk eens ik lees

Als volwassenen weten we dat lezen enorm leuk kan zijn. Kinderen zijn het echter niet altijd hiermee eens. Vooral niet als ze pas leren lezen. In het begin kan het voor een kind namelijk moeilijk zijn om teLezen is leuk - Kijk eens ik lees lezen. Naarmate hij/zij vaker oefent, gaat het uiteindelijk gemakkelijker. Wil je je kind stimuleren om vaker het lezen te oefenen? Dan kennen we een reeks met daarin jouw beste AVI Start boek. Hier verwijzen we naar de reeks Lezen is leuk. Deze reeks is ontwikkeld om kinderen te stimuleren om te lezen. De reeks is bovendien opgebouwd uit 3 niveaus. Het eerste niveau bestaat uit eenlettergrepige woorden, die door illustraties worden ondersteund. Daarnaast bevat het tweede niveau eenlettergrepige woorden, die in betekenisvolle zinnen zijn verwerkt. Wij kennen een leuk boekje van het tweede niveau, namelijk Lezen is leuk – Kijk eens ik lees.

Het boek Lezen is leuk – Kijk eens ik lees is wellicht het beste AVI Start boek voor jouw kind. In dit boekje kom je namelijk eenlettergrepige woorden tegen, die verwerkt zijn in betekenisvolle zinnen. Hierdoor kan je kind volledige zinnen oefenen, zonder dat het oefenmateriaal te moeilijk wordt. Het prettige van dit boek is bovendien dat het aansluit bij het moderne leesonderwijs. Je kunt de leesoefening zelfs tot een spelletje maken. Het gaat hier namelijk om een samenleesboekje. Jij leest dus het ene gedeelte voor en je kind leest het andere deel. Leuk toch?

Eigenschappen van het boek Lezen is leuk – Kijk eens ik lees:

 • Kinderen vanaf ongeveer 6 jaar kunnen dit boekje zelf lezen.
 • Illustraties verrijken het geheel, wat het boekje nog leuker maakt.
 • In dit boekje vind je eenlettergrepige woorden, die worden verwerkt in betekenisvolle zinnen.
 • Dit samenleesboek kun je samen met je kind lezen, waardoor de leesoefening een prettigere bezigheid wordt.

3. Leren lezen AVI start – kas bijt de zon

Als je kinderen wil interesseren in lezen, dan is het belangrijk dat je voor leuke boeken kiest. Het is wellicht zelfs handig om het kind erbij te betrekken wanneer je op zoek gaat naar leesboeken. Meestal als Leren lezen AVI start - kas bijt de zoneen kind zelf een boek heeft uitgekozen, leest hij/zij het boekje graag. Ligt het nu toch aan jou om een boekje uit te kiezen? Dan is het een goed idee om voor een grappig, maar toch spannend boek te kiezen. De meeste kinderen genieten namelijk van dergelijke boeken. Wij kennen een dergelijk boekje, dat wellicht het beste AVI Start boek voor jouw kind is. Hier verwijzen we naar het boek Leren lezen AVI start – kas bijt de zon.

Veel kinderen vinden het boek Leren lezen AVI start – kas bijt de zon leuk. Dit komt doordat het boek er aantrekkelijk uitziet. Bovendien is het boekje speciaal gericht op kinderen die net leren lezen. Dit betekent dat er korte woorden gebruikt worden en eenvoudige zinnen. Beginnende lezers kunnen dus meteen leeskilometers maken. Klinkt zo’n boekje niet als het beste AVI Start boek voor jouw kind? In het boek is Kas aan zee. Hij wil een bal hebben en ziet al gauw eentje. Daarom gaat hij er gauw naartoe. Beet! Maar is hetgeen hij heeft gepakt werkelijk een bal? Als hij de zon heeft gehapt, kan het nare gevolgen hebben…

Eigenschappen van het boek Leren lezen AVI start – kas bijt de zon:

 • Dit boekje kun je voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.
 • Kinderen die pas zelf leren lezen kunnen dit boekje gemakkelijk lezen.
 • De pagina’s in dit boek zijn overzichtelijke en de illustraties helpen om de tekst te verduidelijken.
 • Woordjes en zinnen in het boek zijn kort en eenvoudig, dus het boek is goed afgestemd op beginnende lezers.

4. Lezen is leuk – Ik ga lezen

We hebben het in dit artikel reeds gehad over een boekje uit de reeks Lezen is leuk. Je weet dus wat je van deze reeks kunt verwachten. Als herinnering vertellen we je gauw dat de reeks uit drie niveaus Lezen is leuk - Ik ga lezenbestaat. Echter, elk niveau is gericht op kinderen uit groep 3, die pas leren lezen. Daarom zijn de woordjes in de boeken eenvoudig. In sommige boekjes vind je bovendien alleen woordjes, die ondersteund worden door illustraties. Klinkt zo’n boek met woordjes als het beste AVI Start boek voor jouw kind? Dan raden we het boek Lezen is leuk – Ik ga lezen aan.

Voor beginnende lezertjes is het boek Lezen is leuk – Ik ga lezen perfect. In het boek vind je namelijk geen moeilijke zinnen. Het boek bevat niet eens een verhaal. Je vindt wel leuke illustraties en bijbehorende woordjes. Op die manier helpen de illustraties kinderen ook om de woordjes te herkennen. Dit boekje sluit aan bij het moderne leesonderwijs. Je weet dus dat je goed zit wanneer je kind met dit boekje oefent. Het boekje helpt kinderen zelfs om een nieuwe wereld te ontdekken. Klinkt dat niet ideaal? Daarom vinden wij dat dit boekje het beste AVI Start boek voor jouw kind is.

Eigenschappen van het boek Lezen is leuk – Ik ga lezen:

 • Je kunt kinderen vanaf ongeveer 6 jaar laten oefenen met dit boekje.
 • De tekeningen in dit boekje helpen kinderen om een nieuwe wereld te ontdekken.
 • In dit boekje kom je eenlettergrepige woorden tegen met ondersteuning van illustraties.
 • Doordat het boekje aansluit bij het moderne leesonderwijs, weet je dat je goed bezig bent.

5. AVI-lezen met Paul van Loon – Pak me dan!

Er zijn verschillende manieren waarop je kinderen kunt motiveren om te lezen. Eén manier is door te kiezen voor boeken van hun leesniveau. Er is echter een effectievere manier. Je kiest voor een boekje AVI-lezen met Paul van Loon - Pak me dan!waar het kind van geniet. Op die manier wil het kind het boek niet eens meer wegzetten. Hij/zij wil namelijk weten wat er in het verhaal zal gebeuren. Is jouw kind een fan van de reeks Dolfje Weerwolfje? Deze reeks bevat onder andere voorleesboeken, dus het kan best dat je kind er al goed mee bekend is. Als je kind van deze boeken geniet, dan kennen wij het beste AVI Start boek voor hem/haar. We verwijzen in dit geval naar het boek AVI-lezen met Paul van Loon – Pak me dan!.

Dit boek is wellicht het beste AVI Start boek voor liefhebbers van de Dolfje Weerwolfje boekenreeks. Het boek bevat 32 pagina’s en is geschreven voor beginnende lezers. Hierdoor kan je kind er gerust mee aan de slag gaan. In het boek zit er een kip in de tuin. Plotseling besluit Dolfje dat hij zin heeft in kip. De kip rent daarom weg, maar plaagt Dolfje, door te zeggen “pak me dan”. Daarom gaat Dolfje meteen achter de kip aan. Ook Noura achtervolgt de kip. Zal een van hen de kip daadwerkelijk te pakken krijgen? Daar kom je achter wanneer je het boek AVI-lezen met Paul van Loon – Pak me dan! leest!

Eigenschappen van het boek AVI-lezen met Paul van Loon – Pak me dan!:

 • Er is gezorgd voor mooie illustraties die het verhaal completeren.
 • Het verhaal gaat over Dolfje die samen met Noura achter een kip aanrent.
 • Dit boek is geschikt voor kinderen van ongeveer 6 jaar, die pas leren lezen.
 • In dit boek maak je kennis met Dolfje en Noura uit de reeks Dolfje Weerwolfje.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.