Je hebt dus van de leerkracht van je kind vernomen dat het kind leest op het AVI M4 niveau. Dat is een goede leidraad om nu enkele leuke boekjes voor je kind aan te schaffen. Misschien wil je graag weten of je je strikt aan het AVI-niveau moet houden. Er zijn namelijk ook boeken van een ander leesniveau die interessant zijn om te lezen. Gelukkig mogen kinderen alle boeken die zij leuk vinden lezen. Je leesniveau zakt immers niet als je een te makkelijk boek leest. Daarnaast is het ook niet schadelijk om een moeilijker boek te lezen. Zo lang je kind geniet van het boek, stijgt het leesniveau, gewoon door het lezen zelf. Zoek je nu naar het beste AVI M4 boek? Dan kun je bijvoorbeeld boeken kiezen over dieren, avontuur of sport. Het beste AVI M4 boek is namelijk gewoon een boek dat je kind leuk zal vinden.

Beste AVI M4 boek van 2020

Nadat je het bovenstaande hebt gelezen, weet je dat het uitkiezen van een leuk boek gemakkelijk kan zijn. Je kiest namelijk voor een onderwerp dat je kind aantrekt. Voor sommigen is deze werkwijze juist ingewikkeld. Ze weten namelijk niet precies waar het desbetreffend kind van houdt. Het kan ook voorkomen dat je kind gauw in iets anders geïnteresseerd is. Dan is het kind moeilijk te pijlen. Hoe koop je het beste AVI M4 boek voor een dergelijk kind? Dat is gemakkelijk. Je gaat na welke boeken andere kinderen van dit leesniveau of deze leeftijd op dit moment geweldig vinden. Het voorwerk hebben wij reeds voor je gedaan. We zijn nagegaan welke de populairste AVI M4 boeken van dit moment zijn. Aan de hand daarvan hebben we een gevarieerde top 5 samengesteld. Lees dit artikel over de top 5 om jouw beste AVI M4 boek uit te kiezen!

1. De Effies – De effies willen winnen!

Sommige kinderen zijn dol op sporten. Het is dan niet verbazingwekkend dat deze kinderen graag lezen over sportverhalen. De verhalen zijn voor de kinderen bovendien nog spannender als de hoofdpersonen hen aan zichzelf De Effies - De effies willen winnen!laten denken. Hierbij kun je denken aan een 7-jarige voetballiefhebber die een boek over een 7-jarige topvoetballer leest. Is jouw kind een fan van voetbal? Leest hij/zij ook graag verhalen over deze sport? Dan kennen wij het beste AVI M4 boek voor jouw kind. Dit boek heet De Effies – De effies willen winnen!. Wij vinden dat het boek het beste AVI M4 boek is voor voetballiefhebbers met het AVI M4-leesniveau. Het boek gaat namelijk over jonge voetballers.

In het boek zijn er 3 verschillende verhalen opgenomen. Elk van deze verhalen gaat over voetbal. Zo bevinden de hoofdpersonen zich meestal op en rond het voetbalveld van de Effies. Het eerste verhaal, Een Super Doelpunt, gaat over Bas die pupil van de week is. In het tweede verhaal, Een Spannend Toernooi, hoopt Bas een vaantje te winnen. Hij doet namelijk mee aan een leuk toernooi. Echter, vlak voor de laatste wedstrijd wordt hij opgesloten. Hoe verder? Het laatste verhaal, Kanjers Op Het Veld, is even spannend. In dit verhaal komt Bas oog in oog te staan met zijn grote held. De Effies – De effies willen winnen! zorgt voor veel leesplezier.

Eigenschappen van het boek De Effies – De effies willen winnen!:

2. Foeksia De Miniheks – Foeksia en het geheim van Kwark de tovenaar

Als kinderen nog heel jong zijn, dan lees je verhaalboeken aan hen voor. Jij bepaalt dan welke boeken je geschikt vindt. Echter, wanneer het kind wat ouder wordt, geeft hij/zij zelf aan waarin hij/zij interesse heeft. In sommige Foeksia De Miniheks - Foeksia en het geheim van Kwark de tovenaargevallen hoeven jouw smaak en die van je kind niet veel te verschillen. Denk maar aan lieve boekjes over kinderen en hun ouders. In dergelijke boeken ligt de nadruk vooral op de liefde tussen het kind en de ouder(s). Gelukkig genieten wat oudere kinderen vaak ook van dergelijke verhalen. Is jouw kind een fan van de boekenreeks Foeksia de Miniheks? Wil je een boekje aan het kind geven over liefde tussen vader en dochter? Dan is jouw beste AVI M4 boek Foeksia De Miniheks – Foeksia en het geheim van Kwark de tovenaar.

Dit boek is voor jouw kind wellicht het beste AVI M4 boek. Het boek gaat namelijk over de liefde tussen een vader en zijn dochter. Daarnaast is het boek afkomstig uit de reeks Foeksia de Miniheks. In het boek houdt Foeksia veel van haar vader, Kwark. Deze man heeft een houten been en kan toveren. Hoe is hij echter aan het houten been gekomen? We kennen namelijk zijn geheim niet. Lees het boek en kom erachter wat Foeksia niet weet over haar vader. Het boek Foeksia De Miniheks – Foeksia en het geheim van Kwark de tovenaar bezorgt je vast wel veel leesplezier!

Eigenschappen van het boek Foeksia De Miniheks – Foeksia en het geheim van Kwark de tovenaar:

3. Toneellezen – Slim, stoer & sterk

Kinderen kunnen zich gauw in de schoenen van anderen zetten. Daarom betekenen verhaalboeken over het algemeen veel voor hen. Hierbij maakt het niet uit of het boek aan hen wordt voorgelezen of dat ze zelf lezen. Het is Toneellezen - Slim, stoer & sterkslechts belangrijk voor kinderen dat het verhaal interessant is. Daarom is het handig om al op een jonge leeftijd na te gaan welke onderwerpen het kind aantrekken. Zo kun je gericht op zoek gaan naar boekjes wanneer ze zelf lezen. Veel kinderen genieten van boeken over superhelden. Vaak dromen ze ervan om zelf ook superhelden te zijn. Kun je je kind hierin terugvinden? Dan is het beste AVI M4 boek voor hem/haar wellicht een boek over een kind dat een superheld wil zijn. Wij kennen een dergelijk boek, namelijk het boek Toneellezen – Slim, stoer & sterk.

Voor jouw kind is het boek Toneellezen – Slim, stoer & sterk wellicht het beste AVI M4 boek. Dit boek gaat namelijk over een jongen, Roel die een superheld wil zijn. Eigenlijk droomt de hoofdpersoon in het boek van meer dan slechts een held zijn. Hij wil namelijk ook superkrachten hebben. De juf heeft aangegeven dat iedereen een eigen kracht heeft. Echter, de kinderen moeten zelf ontdekken wat hun superkracht is. Daarom gaat Roel na of hij kan vliegen. Hij test ook of hij supersterk is. Misschien kan hij zelfs de wereld redden. Na al die testen vraagt hij zich af of hij helemaal geen superkracht heeft. Hoe kan hij dan een held zijn?

Eigenschappen van het boek Toneellezen – Slim, stoer & sterk:

4. De vampierclub

Als je nagaat welke boeken verschillende kinderen aantrekkelijk vinden, dan merk je gauw dat de meningen verdeeld zijn. Sommige kinderen lezen bijvoorbeeld het liefst boeken over sporten. Andere kinderen vinden enge boeken juist De vampierclubaantrekkelijker. Er zijn daarnaast ook kinderen die graag sprookjesboeken lezen. Heb jij een kind dat van grappige en griezelige boeken houdt? Dan is het handig om na te gaan welke enge figuren je kind het leukst vindt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor boeken over heksen, weerwolven of vampiers. In sommige boeken kom je al deze personages tegen. Is jouw kind een fan van vampiers? Dan is het boek De vampierclub wellicht het beste AVI M4 boek voor hem/haar.

Wij vinden dat het boek De vampierclub een aanrader is. Het boek gaat namelijk over vampiers, maar is naast griezelig ook nog eens grappig. Hierdoor ontstaat er een goede balans voor beginnende lezers. Klinkt een dergelijk boek niet als het beste AVI M4 boek voor jouw kind? In het boek maak je kennis met 2 vampiers, namelijk Kees en Gijs. Wanneer zij plotseling een stem horen, springen ze op van schrik. Het blijkt dat ze bezoek hebben gekregen dan Hugo, de vampier. Hij heeft een spierwit gezicht en enorm lange hoektanden. De 2 vampiers vertellen dat zij ook vampiers zijn. Bovendien zijn ze zelfs de “bijterste bijters”. Uiteindelijk blijkt dat Gijs en Kees ’s avonds hun vampiertanden uitdoet. De tanden van Hugo lijken echter op echte tanden…

Eigenschappen van het boek De vampierclub:

5. Koen en Lot 8 – Een konijn voor Lot

De meeste kinderen dromen ervan om een eigen huisdier te hebben. Ze zien een dergelijk dier namelijk als hun “baby”. Vaak vinden ouders dat kinderen niet oud genoeg zijn om de huisdieren zelf te verzorgen. Daarom wordt er Koen en Lot 8 - Een konijn voor Lotgewacht met het in huis halen van een huisdier. Of men kiest voor een dier dat minder zorg vergt, zoals een vis. Misschien wil je kind graag een konijntje hebben. Een dergelijk huisdier is namelijk super schattig. Echter, het zorgen voor een konijn is wat moeilijker dan de meeste kinderen denken. Om je kind hierop te wijzen, kun je kiezen voor een boek over een dergelijke situatie. Is jouw beste AVI M4 boek daarom een boek over een kind dat een konijntje krijgt? Dan raden we het boek Koen en Lot 8 – Een konijn voor Lot aan.

Het boek Koen en Lot 8 – Een konijn voor Lot is het beste AVI M4 boek voor jonge dierenliefhebbers. Vooral kinderen die graag een konijntje willen hebben, zullen genieten van het boek. Het herkenbare boek bevat bovendien gekleurde tekeningen die het verhaal ondersteunen. In dit boekje heeft Lot een lief, wit konijn. Dit konijntje met de naam Pluis woont in een hok. Doordat Lot super blij is met haar konijn, neemt ze Pluis mee naar het veld. Koen vindt dat ook prima. Ze zetten Pluis in de kruiwagen. Dan gaat er iets mis. Het tweetal raakt Pluis namelijk kwijt en kan hem nergens meer vinden. Wat kunnen ze nu doen?

Eigenschappen van het boek Koen en Lot 8 – Een konijn voor Lot: