Beste AVI M4 boek

Op zoek naar het beste AVI M4 boek van 2021? Hier vind je hem!

Ben je op zoek naar het beste AVI M4 boek? Helaas is er niet slechts één boekje dat uitgekozen kan worden. Elk kind heeft namelijk zijn eigen voorkeuren. Als je dus kiest voor een boek over kamperen, dan kan het dat sommige kinderen dit boek maar niets vinden. Daarom is het handig om verschillende boeken met elkaar te vergelijken. Op die manier kies je aan de hand van de voorkeuren van jouw kind een gepast boek uit. Wij helpen je graag met je zoektocht. Daarom hebben we dit artikel geschreven. Hierbij beschrijven we verschillende populaire boekjes van het bovengenoemde leesniveau. Je kunt dus aan de hand van een lijst het beste AVI M4 boekje voor jouw kind uitkiezen.

Beste AVI M4 boek van 2021

We weten allemaal dat ieder kind anders is. Soms komt weliswaar hun leesniveau overeen, maar dat haalt niet weg dat ieder kind uniek is. Dit begrijpen de auteurs van kinderboeken ook. Daarom zijn er over vrijwel alle onderwerpen kinderboekjes geschreven. Over het algemeen hebben kinderen in het midden van groep 4 het leesniveau AVI M4. Is dat ook het geval bij jouw kind? Zoek je daarom naar het beste AVI M4 boek voor hem/haar? Dan kun je kiezen voor verhalen uit het dagelijkse leven. Je kind kan zich hieraan spiegelen. Echter, je kunt ook voor specifieke onderwerpen kiezen zoals ballet of op reis gaan. Wij zijn voor je nagegaan welke AVI M4 boeken momenteel het beste verkocht worden. Aan de hand daarvan hebben we een top 5 samengesteld. Lees dit artikel over de top 5 en kies zelf het beste AVI M4 boek voor jouw kind uit!

1. Choco het minipaardje – Choco het minipaardje

Vele kinderboeken hebben een verborgen levensles. Denk maar aan een boekje over een dier dat ongelukkigChoco het minipaardje - Choco het minipaardje is en daarom wegloopt. Hoewel het boek hoofdzakelijk over het desbetreffend dier gaat, wordt er ook een belangrijke levensles behandeld. Namelijk er iets aan doen als je ongelukkig bent. Klinkt een boek met een dergelijk thema als het beste AVI M4 boek voor jouw kind? Dan kies je voor het boek Choco het minipaardje – Choco het minipaardje. Dit boek is wellicht het beste AVI M4 boek voor paardenliefhebbers, die een belangrijke levensles willen leren. In het boek heeft Choco het in haar huidig stalletje niet naar haar zin. Daarom besluit ze op zoek te gaan naar een beter huis. Door deze handeling worden Roos en Kris goede vriendinnen. Wat er allemaal gebeurt, lees je in het boek.

Eigenschappen van het boek Choco het minipaardje – Choco het minipaardje:

 • Kinderen kunnen fijn wegdromen in dit fantasievolle boekje.
 • Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer zeven jaar.
 • Vooral kinderen die van paarden of dieren houden, zullen dit boek met plezier lezen.
 • In dit boek gaat het paardje Choco op zoek naar een beter thuis, omdat ze ongelukkig is in haar stal.

2. Het superleuke AVI Lees- en speelboek (AVI 3-4 AVI M4-E4 7-8 jaar)

Hierboven hebben we het gehad over een leuk leesboekje. In dat boek kom je een verhaaltje tegen over eenHet superleuke AVI Lees- en speelboek (AVI 3-4 AVI M4-E4 7-8 jaar) paard. Er zijn echter ook boeken die niet op leesboeken lijken. Toch kunnen dergelijke boeken bijdragen aan de ontwikkeling van de leesvaardigheid van kinderen. De boeken bevatten namelijk geen of minder verhaaltjes, maar wel andere teksten. Denk maar aan moppen, raadsels en puzzels. Klinkt zo’n speelboek als het beste AVI M4 boek voor jouw kind? Dan kies je voor het boek Het superleuke AVI Lees- en speelboek (AVI 3-4 AVI M4-E4 7-8 jaar). Dit boek is wellicht het beste AVI M4 boek voor kinderen die verhaaltjes minder interessant vinden om te lezen. In het boek vind je namelijk doolhoven, rebussen, moppen, logische raadsels en taalspelletjes. Er komen ook 6 spannende verhalen in voor. Hierdoor komt ieder kind aan zijn/haar trekken!

Eigenschappen van het boek Het superleuke AVI Lees- en speelboek (AVI 3-4 AVI M4-E4 7-8 jaar):

 • Kinderen vanaf ongeveer 4 jaar kunnen zich vermaken met dit boekje.
 • Met dit boekje leren kinderen om vlot te leren lezen terwijl ze spelletjes spelen.
 • Hoewel het boekje geen traditioneel leesboek is, bevat het toch 6 spannende verhalen.
 • Hier gaat het om een speelboek met raadsels, moppen, rebussen, doolhoven, taalspelletjes en nog veel meer.

3. Bundels – Mijn zelfleesboek voor groep 3

Als je nagaat welke kinderboeken er allemaal zijn, dan merk je al gauw dat elk kind uniek is. Er zijn namelijkBundels - Mijn zelfleesboek voor groep 3 kinderen die maar geen genoeg krijgen van boeken uit een boekenreeks. Daarnaast zijn er ook kinderen die het helemaal niet prettig vinden om verhaaltjes te lezen. Er is zelfs een middenweg. Hier verwijzen we naar kinderen die wel korte verhaaltjes willen lezen, maar steeds over een ander onderwerp. Behoort jouw kind tot de laatste groep? Dan is het beste AVI M4 boek voor hem/haar wellicht Bundels – Mijn zelfleesboek voor groep 3. Dit boek is verdeeld in drie delen met oplopende leesniveaus. Bovendien zit het boek boordevol nieuwe verhalen en karakters. Je kind baalt dus geen moment. Daarom is het boek ook het beste AVI M4 boek voor jouw kleine spruit!

Eigenschappen van het boek Bundels – Mijn zelfleesboek voor groep 3:

 • Dit meegroeibroek zit vol verhalen, zoekplaten, moppen en strips.
 • De teksten in het boek worden gecompleteerd door prachtige illustraties.
 • In de bundel vind je teksten met een oplopend leesniveau vanaf AVI Start.
 • Kinderen vanaf ongeveer 6 jaar kunnen dit boek het hele jaar op hun eigen niveau blijven lezen.

4. Blitz! 3 – Troep in de ruimte

Bij de beschrijving van het boek over Choco hebben we gesproken over boeken met een verborgen levensles. Blitz! 3 - Troep in de ruimteDergelijke boeken worden steeds populairder. Kinderen lezen er namelijk onbewust over, maar de levenslessen blijven hen bij. Is een dergelijk boek daarom het beste AVI M4 boek voor jouw kind? Wil je jouw kind echter leren over de afvalproblematiek? Dan is het boek Blitz! 3 – Troep in de ruimte het beste AVI M4 boek voor jouw kind. Dit boek laat kinderen zien wat te veel afval kan veroorzaken. Het boek laat je tevens nadenken over hoe je met afval kunt omgaan. In het boek zweeft er troep langs bol Nul. Het vogeltje Priet ziet een vrolijk speelding en gaat erachteraan. Hierdoor zweeft hij steeds verder weg. Nu moet Blitz naar hem op zoek gaan. Zal hij zijn vogeltje terugvinden? Misschien ontdekt hij ook waar al de troep vandaan komt…

Eigenschappen van het boek Blitz! 3 – Troep in de ruimte:

 • Dit boekje is perfect voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.
 • Het boek met mooie illustraties maakt deel uit van de boekenreeks Blitz!.
 • Als lezer zie je wat te veel afval kan veroorzaken en denk je na over omgaan met afval.
 • Er is in dit boekje gezorgd voor een maatschappelijk element, namelijk de afvalproblematiek.

5. AVI-lezen met Paul van Loon – Die mop is top!

In dit artikel hebben we het niet alleen gehad over leesboeken. We hebben je namelijk ook verteld over een AVI-lezen met Paul van Loon - Die mop is top!speelboek en een bundel met verhalen en moppen. Dergelijke alternatieve boekjes zijn ideaal voor kinderen die het niet zo leuk vinden om verhaalboeken te lezen. Is jouw kind niet zo’n fan van verhaalboeken? Is een moppenboek daarom het beste AVI M4 boek voor hem/haar? Dan kies je voor het boek AVI-lezen met Paul van Loon – Die mop is top!. Dit boek is wellicht het beste AVI M4 boek voor jouw kind. Het boek bevat namelijk griezelige, spannende moppen en raadsels. Om precies te zijn bevat iedere pagina één tot twee grappige moppen en raadsels. Al deze tekstjes worden aangevuld met kleurige, stripachtige illustraties. Soms verduidelijken of versterken de illustraties de moppen of raadsels. Durft jouw kind om dit boekje te lezen?Top of Form

Eigenschappen van het boek AVI-lezen met Paul van Loon – Die mop is top!:

 • Achter in het boek stellen de auteur en illustrator zichzelf voor aan de lezer.
 • Hier gaat het om een meegroei-moppenboekje met leesniveau AVI E3, M4 en E4.
 • Kleurige, stripachtige illustraties vullen de tekst aan en soms verduidelijken of versterken ze de tekst.
 • Je kunt dit boekje voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 3 jaar, maar 6- of 7-jarigen kunnen het ook zelf lezen.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.